Abraham
Tena Manrique
Abraham, Tena Manrique
Currículum
A principis del 2018 Abraham és nomenat president de l'Associació Mundial de Professors de Piano, WPTA-SPAIN-COMPOSITION. Una Associació que podem trobar en més d'una trentena de països de tot el món.

En l'actualitat, Abraham Tena Manrique està escrivint la Cantata 'Les set paraules de Crist a la Creu', per encàrrec de Sergio Espejo, pianista de l'OCNE, per a ser presentada en un dels Concerts Satèl·lits que organitza anualment la OCNE a l'Auditori Nacional de Madrid.

Recentment, l'editorial japonesa Da Vinci - dirigida per Edmondo Filippini, Director de la Fundació Mozart d'Osaka i amb el suport de l'Institut de Cultura italià de Osaka - ha publicat divuit obres per a piano d'Abraham Tena Manrique. S'obre una col·laboració amb aquesta editorial amb la qual publicarà en un futur pròxim tota la seva producció pianística, que ascendeix a gairebé una quarantena de composicions.

En 2016, l'Editorial Boileau publica el seu Octet Sèneca Op. 31, obra escrita per encàrrec de Sergio Espejo, pianista de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya (OCNE) i estrenada l'1 de març a l'Auditori Nacional de Madrid a càrrec dels solistes de l'OCNE prèvia gravació en Estudi 206, programa musical de RNE.

Un any abans, el 2015, la mateixa Editorial Boileau publica el seu Quartet de Corda 'Don Quixot' Op. 22a i el Trio per a piano violí i violoncel 'Don Quixot' Op. 22b. Obra que a les mans d'alguns dels solistes de l'OBC espera la seva estrena en breus dates.

Cal no oblidar la faceta concertística de Tena Manrique, que el portarà a actuar, entre d'altres escenaris, en la tercera edició del Festival Internacional de Xàbia (Alacant). En concret, en el Concert de Cloenda que té lloc el dia 9 de Juliol de 2017, convidat per Nati Ballarín, directora i fundadora d'aquest prestigiós festival interessada en les composicions per a piano d'Abraham Tena Manrique.

Des de 2012 nombrosos músics estrenen i interpreten algunes de les seves obres per a piano, per a piano a quatre mans i per a piano i clarinet, i altres composicions per a altres agrupacions de cambra.

Kiev Portella, membre fundador de la Fundació Mompou i excel·lent pianista, interpreta diverses de les seves obres assíduament a Barcelona, ​​Tarragona o Menorca, per citar algunes ciutats.

Així mateix, George Sand Piano Duo estrenen i interpreten sovint dues de les seves composicions per a piano a quatre mans, una d'elles escrita i dedicada a aquest grup de cambra, El Jardí de les Hespèrides Op. 37, en teatres de Madrid, Lugo, Palma de Mallorca i Mèrida.

Raquel del Val estrena a Londres, al febrer de 2017, la Bagatelle Op. 23 'Alborada', Jenna Sung fa el mateix amb els 2 Preludes Op. 26 a Birmingham, Patricia García Gil estrena les set fantasies 'The pilgrim Path Op. 20 'a Osca, Anthi i Kostaq Vrame interpreten la Fantasie per a piano a quatre mans Op. 1 a Albània i Luis Becerra estrena Khárôn i Op. 32 i ho interpreta, a més entre d'altres escenaris, a la sala Rodrigo del Palau de la Música de València , i molts més artistes, tots ells de reconegut prestigi.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.