Agenda
12/11/2021
violí i guitarra - repetició programa 11 nov
Divendres
12
novembre
20h.
Lloc : Espai 'L'Amistat' - Premià de Mar
Glòria Villanueva
'Suite en Sol Major per a violí i guitarra Es dóna la casualitat que vaig escriure aquesta obra, íntegrament, a Premià, durant un dels molts estius de la meva vida que he passat en el que va ser el meu poble d'estiueig. Potser l'obra transmet aquesta amabilitat, aquesta placidesa que proporciona la proximitat de la mar i el parèntesi d'introspecció i tranquil·litat característics de l'època estival.
La Suite consta de 7 moviments dels quals s'han extractat el 1r i el 6è per al concert.
Es tracta d'una obra d'estil neoromàntic la finalitat de la qual no és una altra que oferir a l'oient una audició agradable i distesa'.

Eduardo Diago
'Dos moments per a violí i guitarra els dos moments sols s'expressen por sí mateixos en tota la seva abstracció… podria dir-se de Serena que, com el teu títol indica, és una peça tranquil·la i se li podria afegir, com a ajuda visual, imaginar-se a Dido veient allunyar-se en el horitzó al seu estimat Eneas… o no. Pel que fa a Inquieta convido a l'espectador a imaginar-se el que vulgui (encara que Tom i Jerry podrien ser un referent)'.

Jordi Codina
'Cinc peces naïf obra del 1983 per a flauta dolça i guitarra. avui n'escoltarem tres en una versió per a violí i guitarra. L'adjectiu naïf vol definir un tipus de música amable, senzilla i un xic sentimental. Nina de drap està escrita amb caràcter i tempo de siciliana. Vals de caroussel vol evocar la música que sonava en els entranyables 'Tio-vivo' de la nostra infantesa. Bressol sense paraules és una tendra nana'.

Lluís M. Bosch
'Retrats d'un dolç instant és una peça evocadora i suggerent, de comiat d'allò viscut i preparació per a noves i estimulants experiències vitals. Tal com els primers freds de la tardor tenen un efecte catàrtic. Ens posen nostàlgics davant l'imminent comiat de la plenitud i la disbauxa estiuenca però alhora predisposen el nostre esperit per al recolliment i la reflexió'.

Domènec Gonzalez de la Rubia
'Canto de ánimas es basa en un cant popular extremeny ancestral, de religiositat popular, anomenada el cant de les ànimes. És cantat a la zona de les Hurdes en dies molt determinats, per la denominada 'Moza d'Ànimes', una dona que recorre la part alta de la vila resant i demanant per les ànimes beneïdes del purgatori, perquè puguin assolir la seva salvació. Normalment aquest comportament obeïa a una
promesa que havia fet'.

Fragment de l'entrevista a Leo Brouwer publicada a la Revista Musical Latinoamerica (1989)
'Es tracta de la tercera peça d'una sèrie de paisatges cubans que comença amb Paisaje cubano con lluvia (1983), per a quatre guitarres, seguida de Paisaje cubano con rumba (1984), per a la mateixa formació, i Paisaje cubano con campanas (1986), per a guitarra solista. En totes, el compositor busca evocar escenaris de de la seva terra natal'.
Programa de Má
(1292 kb)
novembre 2021
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
5
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
27
28
29
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.