Propers Esdeveniments
RUBÉN RUSSO - piano
PROGRAMA:


Vidriera 1 i 2 - DOMÈNEC GONZÁLEZ DE LA RUBIA

Tot és en tot - MARIA TERESA ROIG

Il Rincontro - MARIA ROSA RIBAS

Fantasía Cromática - JOAN CARLES MARTÍNEZ PRAT

Rondo púnico - ADOLFO VILLALONGA

Sonatina en seis movimientos - JOSEP MARIA COLOM

Subjacent - ORIOL GRAUS RIBAS

Traç II - DANIEL MUÑOZ OSORIO

Impromptu - BENET CASABLANCAS

-----------------------------------------------------------------
RUBÉN RUSSO - piano

Nascut a Madrid, el 22 de Juny de 1997. A partir dels sis anys comença l'estudi del Piano a l'Escola de Música 'Pinzón' i posteriorment en el Conservatori Ángel Arias Macein, actualment Federico Moreno Torroba, de Madrid on finalitza el grau professional. En la Universitat Alfons X de Madrid estudia amb el Professor Iván Citera. Concursa i obté la beca 'Joves Promeses' i 'Excel•lència' atorgada per la Fundació Ferrer Salat, per a cursar Estudis Superiors en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona sota la Direcció del Mestre Josep María Colom obtenint al juny de 2019 el Títol Superior de Música en l'especialitat de Piano. Actualment cursa estudis de Màster en la Internationale Misikakademie Anton Rubintein – Dusseldorf – Berlín, Alemanya amb la supervisió de la Professora Olga Monakh.

Obté nombrosos Premis Nacionals i Internacionals, entre els quals Primer Premi Ciutat de Almorandiel, Toledo. Primer Premi Concurs Internacional Asociety Internacional Cultural 'Bell´Art'. Primer Premi en la categoria juvenil ' International Piano Competition María Herrero'. Primer Premi, categoria juvenil I Fòrum Musical, Jaén 2013. Premi Ramón Llull 2014 al millor intèrpret d'un compositor Mallorquí. Espanya. Primer Premi categoria juvenil, II Concurs Internacional de Piano Vila de Madrid 2014, Espanya. Segon Premi i Premi Especial de Concerts, Concurs Internacional de les Corts, Barcelona 2016. Tercer Premi, XVIII Piano Competition Santa Cecilia, ciutat de Porto, Portugal, 23 de Juliol de 2016. Beca Steinway Sons Gotemburg Piano Festival, Suècia, agost 2016. Segon Premi, Concurs Internacional de Música de Cambra i Piano Ciutat de Mataró, Barcelona, Maig 2017. Primer Premi, '47 Concurs Joves Pianistes de Catalunya', Villafranca del Penedès, Barcelona, Espanya, 2 de juliol de 2017.

Rep Masterclass de grans mestres com Piort Paleczny, Galina Eguizarova, Marta Zabaleta, Luis Fernando Pérez, Akiko Ebi, Dina Yofee, William Kinderman, Dalton Baldwin i Dmitri Alexeev, Martin Sturfalt, Pippa Borisy, Boris Berman, Arthur Pizarro, Milana Chernyavska and Tatiana Zelikman.

Entre els nombrosos concerts oferts destaquen l'Auditori Nacional de Música. Teatre 'Francisco Rabal'. Auditori 'Palacio de Cibeles'. Els Teatres del Canal. Festival Must Talent. La Fundació Juan March. L'Auditori de Música de la ciutat de Conca. Casa de Cultura Javea i Benimodo, València. Saló de Plens del Exmo. Ajuntament de Sant Sebastià. Auditori ciutat de Atarfe i Manuel de Falla de Granada. Auditori 'Sanostra' de Palma. Auditori 'Palacio de l'Audiència' de Sòria, la Fundació Euterpe de Lleó. La Sala F. Chopin del Pavelló de Joventuts Musicals i Ateneu de Sevilla. Auditori Fundació Andrés Segòvia, Linares. Real Cercle de l'Amistat, Córdoba. Auditori Axa. Cicle 'Música als parcs'. Universitat Politècnica de Catalunya. Acadèmia de Belles arts de Sabadell. Auditori Casal de Metge. Auditori Fòrum Berger Balaguer. l'Espai Cultural Sala de la Mar, a Torredembarra, Tarragona. Casa Bartomeu, Jadí Dels Tarongers. Centri Cívic Josep M Trías i Peitx. Conservatori de Música de Sant Cugat del Vallés. Auditori Fòrum de Barcelona. Auditori Fundació Caixa d'Àvila. Teatre Castella, Arévalo. Teatre Zorrilla, Valladolid. Festival de Piano de Gotemburg, Suècia. Fundació Manuel Antonio Da Motta i Auditori Casa dóna Música, tots dos en Porto. Festival 'Setmana del Piano' de Obidos, Portugal. CD 'Joves Talents' patrocinat per la Fundació Avança de Sevilla. Actua com a solista amb l'Orquestra Simfònica de la Universitat Carles III de Madrid sota la Direcció del Mestre Manuel Coves. Festival de Música de Perusa, Itàlia i actuar al costat de l'Orquestra Simfònica del Conservatori 'Luigi Cherubini' de la ciutat de Florència, 24 de juliol al 5 d'agost de 2018. Santa Cecilia Hall, Basílica de San Pietro i Sala Rafaelo, Perusa Itàlia, 2018. Europa 18/18, en el Palau de la Música Catalana de Barcelona. Auditori de Música d'Alacant. Alcázar de la ciutat de Toledo, Biblioteca de Castella-la Manxa, 21- 02- 2019. Teatre Castella, Arévalo, 22-02- 2019. Auditori Fundació Ávila, 23-02- 2019. Auditori Reial Societat Econòmica, ciutat de Jaén, 19-03-2019. Auditori Francisco Rabal Pinto, Madrid, 17-05-2019. Auditori Casa dels Pianistes, Sevilla, 31-05- 2019. Auditori Conservatori Superior del Liceu, Barcelona, 11-06-2019. Auditori Manuel de Falla, Granada, 08-07-2019. Auditori Hostal Reis Catòlics, Santiago de Compostel•la, 20-08-2019. Lew Kopelew Forum, Internationale Musikakademie Anton Rubinstein, Colònia, 14-12-2019, Auditori Casa Golferichs, Barcelona, 18-12-2019. Casa Golferich Auditori, Barcelona, 12-18-2019. Josip Hatze Música Auditori Escolar, va Partir, Croàcia, 14-01-2020. Katholisches Stadthausin Dusseldorf, Alemanya, 5 de febrer de 2020. Jardí Dels Tarongers, Casa Bartomeu, Barcelona, Espanya, 7 de febrer de 2020. Fundación Ávila Auditori, Espanya, 15 de febrer de 2020.
CÉSAR ARÍTIDES MATEOS (violí) i JACOB CORDOVER (guitarra)
PER CAUSES ALIENES A L'ACC I PER DECISIÓ DE LA SALES I ENTITATS COL•LABORADORES I EN ESTRICTE COMPLIMENT DE LA NORMATIVA LEGAL QUE AQUESTS DIES ES REFEREIX A LES ACTUACIONS PÚBLIQUES EN AUDITORIS US COMUNIQUEM QUE EL/S CONCERTS DE VIOLÍ I GUITARRA, PREVISTOS PELS DIES 5 I 6 DE NOVEMBRE, HAN ESTAT ANUL•LATS. SENS DUBTE, ACORDAREM UNA NOVA DATA PER PODEROFERIR-LOS.

ENTRADA LLIURE

Aquest concert també es podrà seguir en directe

emissió en directe: https://www.youtube.com/watch?v=Ru5I0y_MWgs&feature=youtu.be


PROGRAMA


Suite en Sol major per a violí i guitarra - GLÒRIA VILLANUEVA
I
VI

Dos pintors japonesos budistes - DOMÈNEC GONZÁLEZ DE LA RUBIA
I - Tenshō Shūbun (+1463)
II - Sesshū Tōyō (1420 – 1506)

Canción Primera* - DIEGO CORRALIZA

2 Suggestions - SALVADOR BROTONS
I - Balada
II - Toccata

Tres peces Naïf - JORDI CODINA
I - Nina de drap
II - Bressol
III - Vals

Retrats d´un dolç instant - LLUÍS M. BOSCH
I - Primer esbós
II - Perspectiva interessant
III - Nou esbós
IV - Perspectiva final

Dos moments per a violí i guitarra - EDUARDO DIAGO
I - Serena
II - Inquieta


* obra ganadora del I Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet en Composición

----------------------------------------
CÉSAR ARÍSTIDES MATEOS (violï)

Arístides inicia els seus estudis de la mà del seu pare a l'edat de 5 anys, la seva
formació va adquirint rellevància a l'hora que compagina els estudis amb professors
exigents que van perfilant estil i caràcter d'un músic lliurat a la conquesta de totes les
facetes.

Així doncs, estudia amb, Lev Kaplan, Levon Galstian, Kostadin Bogdanoski i amb rellevància amb Kai Gleusteen, entre altres.

Forma part en diferents formacions, ja sigui en Orquestra o com a Solista, participant asi, com a Concertino de la Orquestra Juvenil de Diaula, de solista amb l'Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, participa en diversos cicles i festivals tant per a joventuts musicals i institucions variades, així com cicles estables en el MEAM, PALACIO MOXO entre altres. Realitza en el 2012 un cicle de concerts al Poble Espanyol de 60 concerts els quals interpreta íntegrament obra espanyola del compositor navarrès Pablo SARASATE, dins del mateix projecte realitza per al Reial Cercle Artístic de Barcelona 5 concerts interactius de caràcter pedagògic, en els quals explica i relaciona, amb l'ajuda de projeccions, vida i obra de Joaquín Sorolla i Pablo Sarasate.

Com a solista a interpretat entre altres ( Concert de Brahms op.77, Rondo caprichoso Camille Saint Saens, Beethoven op.61 ) Avui dia compagina dintre de la seva visió ecleptica, carrera instrumentista amb l'innovació de projectes culturals i programació i viabilitat d’aquests, Creació de l’escola de Música Cronom Blues, Producció i disseny de la programació de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona, i la Fundació Europea Socio-Cultura )
Toca amb un Gand Bernardel (1880)


JACOB CORDOVER (guitarra)

Actualment viu a les muntanyes, a sud de Catalunya, i és posseïdor d'una vibrant i variada carrera internacional sent objecte de les millors crítiques per part de la premsa especialitzada: El guitarrista australià Jacob Cordover «ho té tot - tècnica, musicalitat i programació enginyosa »(American Record Guide).
«Un artista consumat» (Adelaide Advertiser, Austràlia).
Ha realitzat concerts a més que 12 països i quatre continents, oferint recitals i concerts de cambra o actuant com a solista al costat de prestigioses orquestres internacionals i ha realitzat, fins ara, cinc treballs discogràfics.

En els seus concerts, interpreta un repertori eclèctic i ampli, abastant tota la història de la guitarra clàssica, però el seu entusiasme per la música contemporània ha desembocat en una fructífera activitat d'encàrrecs i estrenes mundials de música actual. D'altra banda, el seu interès per les obres musicals de segle XIX, l'ha conduït, també, a realitzar nombrosos concerts amb repertori i instruments històrics. Ha rebut molt bones crítiques tant per les seves interpretacions de de J.S. Bach com per la seva implicació i bon fer en la música contemporània.
TEMPORADA DE CONCERTS 'MÚSICA d’ARA' 2020
TEMPORADA DE CONCERTS 'MÚSICA d’ARA' 2020
ASSOCIACIÓ CATALANA DE COMPOSITORS
Des de 1974 difonent la creació musical contemporània a Catalunya

PER CAUSES ALIENES A L'ACC I PER DECISIÓ DE LA SALES I ENTITATS COL•LABORADORES I EN ESTRICTE COMPLIMENT DE LA NORMATIVA LEGAL QUE AQUESTS DIES ES REFEREIX A LES ACTUACIONS PÚBLIQUES EN AUDITORIS US COMUNIQUEM QUE ELS CONCERTS PREVISTOS PELS DIES 5 I 6 DE NOVEMBRE I 4 DE DESEMBRE (VIOLÍ I GUITARRA), 12 DE NOVEMBRE (QUARTET DE CORDA) I 19 DE NOVEMBRE (CLARINET + ELECTRÒNICA I CONCERT FAIC ORQUESTRA DE CORDES) HAN ESTAT ANUL•LATS. SENS DUBTE, ACORDAREM UNA NOVA DATA PER PODER OFERIR-LOS

30 gen---------QUARTET DE CORDA - (quartet ATTENYA)*
20 feb----------ORQUESTRA DE CORDA - (orquestra STYRIA)**
29 oct----------PIANO – (Ruben Russo)*
5 nov----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)**
6 nov----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)***
12 nov---------QUARTET DE CORDA – (quartet ATTENYA)*
19 nov---------ORQUESTRA DE CORDES - CONCERT FAIC/ACC Orquestra Styria **
30 nov---------VIOLONCEL I PIANO – (Jean Baptiste Texier i Kiev Portella)*
2 des---------CLARINET I ELECTRÒNICA – (Bartolomé García Plata)*
3 des----------TRIO DE VENT – (Ivan Alcazo, oboè - B. García Plata, clarinet – Laura Guasteví, fagot)*
4 des----------VIOLÍ I GUITARRA – (César Aristides Mateos i Jacob Cordover)****


*auditori Mompou (SGAE) - 19,30h
**auditori Toldrà (CMMB) - 20h
*** conservatori Sta Coloma de Gramenet - 19h
**** espai L’Amistat (Premià de Mar) - 20h.

desembre 2020
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.