Mariona
Vila Blasco
Mariona, Vila Blasco
CURRÍCULUM
Neix a Barcelona on cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat.

En el camp de la composició, ha realitzat nombrosos encàrrecs per a solistes, grups de cambra, discogràfiques, productores, editorials, entitats culturals i institucions, d’entre les que cal destacar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, el Festival Internacional de Cinema de Dones, DINSIC publicacions musicals, l’Associació Rosa Sensat, l'Institut del Teatre, el Teatre Nacional de Catalunya, o el 'Gran teatre del Liceu'entre molts d’altres.
Solistes i grups com, Mark Feldmann, Nina, Dolors Aldea, Lluís Vidal, el cor Madrigal, el Cor de Cambra del Palau de la Música, l'Orfeó Català, l’Orquestra de Cambra d’Andorra o la JONC han interpretat i estrenat algunes de les seves obres.

Ha composat un gran material de música per a infants, música per a cinema i música escènica. En aquest àmbit cal esmentar l’òpera Regals, estrenada al Teatre Lliure (2002) amb producció del Gran Teatre del Liceu i l’IMEB dins l’activitat Òpera a secundària, o la música original de l’espectacle Fòrum2mil i pico de la companyia Monty i Cia estrenada al Teatre Lliure (2002) sota la direcció escènica de J.Mª Mestres, entre d’altres.

Ha dissenyat, interpretat i dirigit l’espectacle Aigua per encàrrec del el Servei Educatiu de l’Auditori, estrenat a la sala polivalent de l’Auditori (2003) i que s’ha representat en sessions escolars i familiars amb una assistència de més de 10.000 alumnes.

Ha composat per encàrrec de l’Auditori de Barcelona la música original per a l’espectacle 'Palau i Fabre, 90 anys', estrenat a la sala de cambra a l’Abril de 2007 com a homenatge al poeta en el seu 90è aniversari.

Ha composat per encàrrec del Gran Teatre del Liceu la música de l’espectacle 'La Primera cançó' amb guió i direcció escènica d’Anna Llopart, estrenat al març de 2009.

Com a cantant, ha actuat en diversos teatres d'arreu de Catalunya en les produccions operístiques de l'E.O.B. i ha participat com a solista en diverses agrupacions vocals.

Ha dut a terme una intensa activitat docent en les especialitats de piano i música de cambra en diversos centres de Barcelona.
Ha estat impulsora i directora tècnica de l'Escola d'Òpera de Barcelona (1990 a 1993) i directora de l'Escola de Música del Palau (Barcelona) des de 1989 fins a 2020

Ha obtingut nombrosos premis de composició i té enregistrades i publicades obres vocals, instrumentals i un gran nombre de material pedagògic, així com articles en revistes especialitzades. Ha participat en diversos monogràfics de dones compositores presentant la seva obra i ha estrenat nombroses obres arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol.

__________________________________________________________________________
RESUMIT
Nascuda a Barcelona, ha compaginat la tasca pedagògica amb el cant i la composició. En aquest camp, ha realitzat nombrosos encàrrecs per a solistes, editorials, discogràfiques i entitats i estaments públics d'entre els que cal destacar l'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La seva producció musical abarca camps tan diversos com la música per a infants, música vocal i de cambra, música per a cinema, música per a l'escena i arranjaments. Ha obtingut diversos premis de composició i té publicades obres vocals i instrumentals. Ha estrenat nombroses obres entre les que cal destacar l'òpera Regals, estrenada l'any 2002 al Teatre Lliure-sala Fabià Puigserver de Barcelona. Ha estat impulsora i directora tècnica de l'Escola d'Òpera de Barcelona.

obres publicades
documentació
VV.AA.: COMPOSITORAS ESPAÑOLAS.
La creación musical femenina desde la Edad Media hasta la actualidad (estudio crítico y catálogo).
Centro de Documentación de Música y Danza – INAEM, Madrid, 2008.
ISBN: 978-84-8773167-9.

VV.AA.: COMPOSITORS D'AVUI.
Guia de la música contemporània a Catalunya.
Ana Mª Davila i Javier Perez Senz.
Caixa Catalunya Obra SociaL- Barcelona, 2008
ISBN: 978-84-89860-70-4

VV.AA.: CREACIÓ MUSICAL CONTEMPORÀNIA A CATALUNYA.
Panoràmica de la moderna creació musical a Catalunya.
ACC - Associació Catalana de Compositors - Barcelona, 2013
ISBN: 84-85247-80-9
WEB
https://marionavila.wixsite.com/mariona-2
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.