Agenda
13/12/2018
Temporada de concerts MÚSICA D'ARA de l'ACC - VIOLÍ i PIANO t
Dijous
13
desembre
19.30h.
Lloc : Auditori Mompou - passeig Colom 6 - Barcelona
PROGRAMA

I


-Antonio Noguera.

Oración a Santa Leocadia op.123

- Delfí Colomé
Sub Tegmine Fagi

- Miquel Pardo
Concertino*
I. Preludi 'Ma fin est mon commencement'
II.
III.
IV. Postludi 'Mon commencement est ma fin'


II

- Jordi Parramon*
Nocturn per a violí i piano

- Ala Penkina*
5 pieces for violin and piano

- Moisès Bertran
Camins de vidre

- Albert Sardà
El somni d'Ishel

*estrena
---------------------
OCTAVI MARTÍNEZ

Nascut a Barcelona l’any 1993 en el si d’una família de músics, Octavi Martínez Bartolomé començà els seus estudis amb Raúl Munizaga a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar i amb Joan Orpella al Conservatori Professional de Música de Badalona.
El seu talent excepcional es de seguida reconegut i és acceptat com a membre de la JONC Alevins a l’edat dels 9 anys. Als 14, està llest pel seu debut com a solista interpretant el concert en Do M de D. Kabalewsky amb l’Orquestra del Conservatori de Badalona.
Fins avui dia ha sigut el guanyador del 1er premi en sis concursos nacionals i internacionals:

2002 II Concurs de Música de Cambra de Premià de Dalt
2005 XIIè Concurs de Música de Cambra per a Joves Intèrprets de Castellterçol.
2008 Concurs 7ns Premis d’Interpretació Musical, Conservatori de Girona, Categoria B.
2008 VIII Concurs d’Interpretació Musical Vila de Salou
2010 Burgos International Music Festival.
2011 Concurs 10ns Premis d’Interpretació Musical, Conservatori de Girona, Categoria Professional.

Als 14 anys, marxa d’Espanya per estudiar a la Purcell School of Music, London (2007-2011). Guardonat amb les beques 'Government’s Music and Dance Scheme' del Regne Unit i de la Generalitat de Catalunya li permeten realitzar els seus estudis amb els professors de violí Evgeny Grach i Yuri Zhislin.
A la tardó de 2010, Octavi Martínez comença els estudis superiors amb l’eminent professor de violí Paul de Keyser. Guardonat novament amb beques de la Generalitat de Catalunya i 'Scholarship for Permormance Studies' inicia els seus estudis de 'Performing Arts and Music' a la London Middlesex University.
Ha rebut un abundant nombre de masterclasses amb violinistes de renom internacional com Akiko Tatsumi, Rainer Sonne, Zvi Zeitlin, Victor Danchenko i especialment Aaron Rosand i Ida Haendel, que van elogiar el seu talent. A l’estiu de 2011 es desplaça a Thessaloniki, Grècia, per estudiar amb la destacada solista búlgara Vanya Milanova, qui ressalta la bellesa del seu so i la ràpida adaptació a noves idees.

Ha ofert recitals a Europa, destacant les tres ocasions a la prestigiosa sala Wigmore Hall de Londres, el Concert Inaugural del 34è Festival de Música del Maresme; 39è Festival Internacional de Música de Cambrils; la interpretació, com a solista, del concert de J. Sibelius amb la Watford Symphony i del concert de Brahms amb la West Forest Sinfonia Orquestra; el concert inaugural del Atrium a Grove Building London Middlesex University, acompanyat pel prestigiós pianista Benjamin Frith, amb qui també ha realitzat recentment concerts a Barcelona de música contemporània (Sala Mompou i Auditori Can Roig i Torres) amb gravació de Catalunya Música.
Al Juny de 2014 Octavi Martínez Bartolomé obté la seva graduació a la London Middlesex University amb 1st Class Honours Degree in Music. (B.A.Hons.1st class).

Octavi Martínez toca en un violí de Joseph Gagliano de 1780.

BENJAMIN FRITH

Benjamin Frith, als catorze anys, va guanyar el concurs 'Dudley National Concerto Competition', i la seva professora Dame Fanny Waterman el va animar a desenvolupar una carrera pianística. Des d’aleshores, ha sigut guanyador del primer premi del 'Rubinstein Piano Masters Competition', a on va ser guardonat també amb el Premi Especial de Música de Cambra, i del concurs 'Busoni International Piano Competition'.

Ha estat aclamat en festivals d'Amèrica i d'Edinburgh que l'han situat com artista pianista internacional, fent recitals i concerts amb orquestra arreu d'Europa, Nord Amèrica, India, Kazakhstan i l'Orient Llunyà. Ha tocat amb orquestres tan prestigioses com la Simfònica de Berlin, Israel Philarmonic, Warsaw Philarmonic, Hallé, les orquestres de la BBC, City of Birmingham Symphony Orchestra, Northen Sinfonia, i la Royal Philarmonic, sota la direcció, entre d’altres, de Zubin Mehta, Antoni Wit, Tamas Vasary, Stanislaw Skrowaczewski, Matthias Bamert, Moshe Atzmon, Gianandrea Noseda i Sir Mark Elder.

El seu repertori abasta des de Scarlatti fins James Macmillan, incloent-hi més de cinquanta concerts. Les seves gravacions han rebut gran admiració arreu. Frith desenvolupa la seva faceta cambrística amb els seus dos grups: 'The Gould Piano Trio' i 'Frith Piano Quartet' amb els quals està molt actiu tant amb gravacions com en concerts.
desembre 2018
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.