Domènec
Gonzàlez De La Rubia
Domènec, Gonzàlez De La Rubia
LLIBRE-La Música Religiosa a Catalunya en el segle XX
Libro en el que se hace un estudio de la aportación de los compositores de música religiosa en la Catalunya del segle XX.La importància que la música religiosa ha tingut històricament a Catalunya ha estat enorme. Una de les èpoques en que va tenir més apogeu va ser durant la primera meitat del segle XX. Prova d'això és el Congres de Música Sagrada realitzat a Barcelona durant els dies 21 a 24 de novembre de 1912 i en el qual es van aplegar els compositors, teòrics i intèrprets més importants el moment. La proclamació del Motu Propio feta pel Papa Pius X el 22 de novembre de 1903 va influir poderosament en les orientacions que determinarien la consolidació d'una nova música sacra al servei de la religiositat, sense per això menysprear l'originalitat i la profunditat artística. Van ser molts els autors, interprets i editors implicats en aquesta reforma, malgrat que malauradament i degut a diverses circumstancies, avui en dia resten oblidats. Però també posteriorment i de fet fins als nostres dies, noves generacions de compositors van escriure obres inspirades en la religiositat o el misticisme. Precisament d´aquests i altres aspectes interessants produïts al voltant de la música religiosa catalana del segle XX parlem al llarg d´aquest llibre.
Publicado por editorial Boileau
Primera edición: mayo 2009- 187 páginas
CDs COMPOSITORS CATALANS DEL SEGLE XX-Vol.3
Cd en el que se incluyen obras de diversos autores catalanes para Trío de Viento. En él se encuentra el Trio Pastoral de González de la Rubia interpretado por Disa English, oboe; Larry Passyn, clarinete y Silvia Coricelli, fagot.
Editado por Columna Musica
COMPOSITORS CATALANS D´AVUI
Obras de autores catalanes contemporaneos interpretados por el Ensemble ACC dirigido por Domènec González de la Rubia. En el volumen se incluye a obra Arnheim de González de la Rubia además de trabajos de Diago, Eroles, Boliart, Martin Jaime , Silva etc
Ed. Ars harmónica
CDs-AVUIMÚSICA vol.1
En este primer volumen recopilatorio de autores catalanes pertenecientes a la Associació Catalana de Compositors se incluye el registro de Carlitos Volando de González de la Rubia para fl, clar, sax tenor, vl, percussió i piano interpretado por el conjunto Sitges-94 dirigido por el autor
STAELIANA
En la tercera entrega dels CDs dedicats a estrenes a La Pedrera, promogudes per l´Obra Social de Caixa Catalunya, és va incloure el registre de Staeliana, una obra dedicada a obrir l´exposició del pintor Nicolas Staël a La Pedrera de Barcelona. Els intèrprets van ser l´Ensemble Nexus dirigits per González de la Rubia. L´enregistrament va anar a càrrec del segell Anacrusi
Cantata Te Quiero Hijo- Disco Almas Sonoras
The Association For Extremadura them edited this CD with works of different composers. The works were written for Chamber Choir and String Orchestra. Mine was inspired by the text of Maribeli Cortés and was entitled Te Quiero Hijo. It's short, it reaches 7 minutes. The music coordination was led by Juan Antonio Rodriguez Garcia but were more involved. The works on this CD were presented in a magnificent concert in the auditorium of Badajoz.
Elegia per a piano en CD AMNISTIA INTERNACIONAL
CD en què es reivindiquen els Drets Humans. Vaig participar amb l'obra que obre el disc, la Elegia per a piano, que jo mateix vaig interpretar per al CD tenint encara molt present el record de la meva mare que poc abans acabava de viatjar al cel.
SUITE PER A CLARINET
Aquesta Suite per a clarinet és un dels meus primers treballs de joventut. Va ser escrit per reivindicar el plaer lúdic de la música de cambra emparada en la melodia amb una important presència de l'harmonia i el contrapunt.
Preludi: Breu moviment de caràcter alegre que fa contrastar la melodia del clarinet amb un acompanyament molt rítmic del piano. S'aixeca el dia.
Ària: Aquí trobem un moment líric i de reflexió. Molt Espresso, el clarinet emergeix entre els baixos profunds del piano. Caiguda de la tarda.
Rítmic: La música sembla transportar-nos a l'interior d'una màquina en la qual l'activitat mecànica genera un moviment continu. Estem en plena activitat, el ritme de la ciutat ens empeny inexorablement.
Del Carib: Els ritmes caribenys i les progressions pròpies de la música barroca s'entrellacen harmoniosament en aquest moviment en el qual el clarinet sembla ballar al so de la música sostinguda pel piano. Fa un sol brillant i sota unes palmeres, el ritme presideix l'escena.
Homenatge a Mariem Hassan
Col·laboració amb l'obra per a piano sol 'Impro per Mariem' (2´50) que vaig interpretar al piano i que va registrar el tècnic de so Pau Firpo. És un homenatge a la poetessa saharahui Mariem Hassan en un CD col·lectiu en el qual es rendeix tribut a aquesta figura de la cultura i de la lluita pels drets del seu poble
CD EL DESCOBRIMENT: Contemporary Catalan Music
Cd registrat pel pianista rus Feodor Veselov en el qual s'inclou la meva obra Tres Pintors Japonesos (Hiroshige 1´52´´, Hoashi Kyou 3´34´´ i Hokusai 3´42´´) dedicats a aquests tres mestres de la pintura nipona.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Tel : 605 081 060
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.