Narcís
Bonet
Currículum
Nascut a Barcelona el 22 de gener de 1933. Primers estudis musicals sota el guiatge de Joan Massià -piano amb Maria Carbonell- Joan Llongueres i Eduard Toldrà, que signa la seva presentació al públic del Palau de la Música Catalana, als 13 anys, com a compositor i pianista. Treballa més tard amb Joaquim Zamacois, Emili Pujol i Lluis Maria Millet. Deixeble, a partir de 1949, de Nadia Boulanger, a París, i més endavant, d'Igor Markevitch.
La seva densa trajectoria musical s'ha concretat en multiplicitat de facetes: composició (1er Premi del Conservatori Americà de Fontainebleau) acompanyament (la Medalla del Conservatori Nacional de París) direcció d'orquestra, animació, divulgació i gestió musical, i molt especialment l'ensenyament, sense obildar la seva acció al servei de la cultura catalana, a través de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, com a Secretari d'Omnium Cultural a París, productor de les emissions 'Paris, fogar de cultura catalana' de la Radiodifusó Francesa i darrerament, President del Casal de Catalunya de París.
Narcís Bonet ha esta guardonat amb diversos premis de composició (Fundació Copley de Chicago, Fundació March, 'Prince Rainier III de Monaco') i ha rebut nombrosos encàrrecs (Festival d'Amèrica-Espanya, RTVE, Dotació d'Art Castellblanch, Ensemble Moderne de París, Festivals de Sevilla i de Granada ... )
Entre els Càrrecs que ha exercit cal esmentar: President de Joventuts Musicals de Barcelona, Membre del 'Bureau' i President de la Federació Internacional de les Joventuts Musicais, representant del Conseil Intemacional de la Música de l'UNESCO, productor dels programes musicals de les Emissions en Llengua Espanyola de la Ràdio Francesa, Secretari Tècnic de l'Orquestra i Cors de la RTVE, Conseller musical de la Dotació d'Art Castellblanch, membre del jurat de diversos concursos internacionals de piano i de composició.
A partir de 1971 desplega una gran activitat pedagógica al Conservatori Municipal de París, a l'Escola Nacional de Música de Créteil i, finalment a l'Escola Normal de Mísica de París, on exercirà el càrrec de Director-Adjunt, i al Conservatori Americà de Fontainebleau, on succeeix en la direcció a Nadia Boulanger.
Autor d'un Tractat de Solfeig (Catalana d'Edicions Musicals) ha col.laborat amb Igor Markevitch en l'edicló enciclopèdica de les 9 Simfonies de Beethoven (Editions Van de Velde).
Actuali-nent és Membre del Conseil Musical de la Fundació 'Prince Pierre de Monaco' 1 'Commandeur dans l'Ordre du Mérite Culturel' del Principat de Monaco, Membre del Consell de la Fundació Internacional 'Nadia i Lili Boulanger', Director de l'Associació de l'Escola Normal de Música de París, on te a càrrec les classes d'Anàlisi-Cant Coral i d'Harrnonia al Piano, i Conseller Pedagògic de la Schola Cantorum de París.
Contacto
El compositor no dispone de información de contacto adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.