José Antonio
Tolosa
José Antonio, Tolosa
Currículum
Finalista del Bartók World Composition Competition 2022, José Antonio Tolosa és una figura emergent del panorama musical actual, de manera polifacètica, en les disciplines de la composició, la direcció i la interpretació pianística.

Va començar els seus estudis musicals al CIM Mislata amb la professora de piano Susana Hovhannisyan, i de flauta Raúl Pérez. Va continuar formant-se al Conservatori Professional de Música de València fins a l'any 2015 obtenint el títol d'ensenyaments professionals, tant de piano amb la professora María Amparo Morell com de flauta amb el docent Raúl Pérez, obtenint les màximes qualificacions. L'any 2020 es gradua de l'especialitat d'interpretació de piano a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Rafael Salinas, rebent també classes de flauta de Júlia Gallego.

Des de llavors, perfecciona el pianisme amb el músic Josu de Solaun. Els seus estudis de composició van a càrrec de David del Puerto, entre d'altres.

José Antonio ha actuat al llarg de la seva carrera musicals en importants festivals com a pianista on destaquen el 'Poros Piano Festival' (2017), el festival de música russa 'Musical Krasnogorsk' (2017), 'Global Granados Marathon' (2017) i festival Isaac Albéniz de Camprodon (2019). També ha ofert nombrosos recitals a les sales més importants de la seva ciutat natal, València, com el Palau de la Música o el Palau de les Arts Reina Sofia, així com el Palau de la Música Catalana, l'Auditori de Barcelona o l'auditori Scriabin de Moscou, entre d'altres. Ha actuat de solista amb orquestres com l'Athens Sinfonietta.

El seu talent ha estat reconegut a concursos nacionals i internacionals. Com a compositor destaquen l'esmentat Bartók World Composition Competition (2022), del qual ha resultat finalista, així com el primer premi 'Mestre Clavel' de Composició Ciutat d'Alboraia (2022); i com a pianista, destaquen el Primer Premi per a pianistes 'Ciutat de Torredembarra' (2015), Segon Premi al concurs de piano 'Ciutat de Mataró' (2016) i el Segon Premi al concurs Joves Pianistes de Catalunya (2019). La seva música ha estat interpretada per l’Orquestra de la ràdio hongaresa.

Al novembre de 2022 es va llançar al mercat el seu primer àlbum: 'Soledats tràgiques', amb el segell discogràfic 'la mà de Guido'. Aquest treball recopila obres pròpies per a piano només compostes durant la pandèmia i interpretades pel mateix autor al piano, i ha estat nominat a 'millor àlbum de música clàssica' a la darrera edició dels premis Enderrock de la música catalana.

Des del 2022 edita les seves partitures amb la prestigiosa editorial vienesa Universal Edition.
Contacto
Puede contactar con el compositor a través de los siguientes medios :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.