Miquel
Roger Casamada
Currículum
Nascut a Barcelona l'any 1954, inicià els seus estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i posteriorment amb Josep Soler. L'any 1985 es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona.
Es dedica a la composició des del 1977, any en què es va estrenar la seva primera obra per a piano Set de set. Les editorials Zimmermann Verlag, Boileau i La Ma de Guido han publicat les seves obres. Miquel Roger ha rebut encàrrecs de l'Asociación Música XXI (1979), del Festival Internacional de Música de Barcelona (1981), l'Ajuntament de Badalona (1989), l'Associació Catalana de Compositors (1991), el Centro para la Difusión de la Música Contemporánea (1993).
Té enregistrades les obres següents: Triologia, pel Trio de corda de París; Blanca Quartet, pel Quartet Enesco; Per a la Liliana, en dues versions, pel pianista Emili Brugalla i per Montserrat Massaguer. Set de set, per la pianista Assumpta Coma; Quintet de Vent núm. 1, pel grup Harmonia Quintat de Vent; Sis estudis per a clarinet, pel J. Fuster; Patinnazo, per la flautista Patricia Mazo; l'òpera de cambra Nascita e Apoteosi di Horo per l'orquestra de cambra i el cor del Conservatori de Badalona, dirigits per J. Luis Temes.
L'any 1997 ha enregistrat un disc monogràfic pel segell discogràfic Ars Harmónica, en què consten algunes de les seves obres de cambra i per a solistes.
A la temporada 1992-1993, l'Orquestra Ciutat de Barcelona li va programar l'obra Tres Moviments Simfònics, i a l'estiu del 1994, la mateixa orquestra li va enregistrar el Concert per a Percussió, Piano i Orquestra, actuant com a solistes Assumpta Como, piano, i Ignasi Vila, percussió. La direcció va ser a càrrec de J. Pons.
La seva òpera de cambra Nascita e Apoteosi de Horo ha estat guardonada en el I Concurso Internacional de Operas de Cámara convocat per la Joven Orquesta Nacional de España.
Actualment és cap del Departament d'assignatures teòriques del Conservatori Professional de Música de Badalona, on també és professor de Contrapunt, Història de la música, Estètica i Composició.
Contacto
El compositor no dispone de información de contacto adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.