Leonora
Mila Romeu
Currículum
Leonora Milà neix a Vilanova i la Geltrú ( Barcelona). Deixebla de la famosa pedagoga Maria Canals, fundadora del concurs Internacional que porta el seu nom, rep, a través d'ella, l'escola pianística de Ricardo Viñas, músic universal i amic íntim de Maurice Ravel.
Als set anys, Leonora causa sensació interpretant el Concert en La major KW 488 de W. A. Mozart.
La seva carrera internacional com a pianista comença a Suïssa, Alemanya i Anglaterra, on als tretze anys actua de solista amb la London Philharmonic Orchestra, al Royal Albert Hall de Londres.
Europa, Àsia i Amèrica són els continents visitats en nombroses gires de recitals i com a solista de les més importants orquestres com la London Philharmonic Orchestra, Liverpool Philharmonic Orchestra, Orchestra Suisse Romande, Hong Kong Symphonie, Orchestre National de la Òpera de Monte-Carlo, Orquesta Simfónica de la Radiotelevisión Española, Orquestra Ciutat de Barcelona-Nacional de Catalunya, Orchestra Central Philharmonic of China, Manila Symphony Society,...., dirigides pels mestres Moshe Atzmon, Pierre Colombo, Bella de Csillery, Miguel Angel Gómez Martínez, Rudolf Dunbar, Joan Pich Santasusana, Eduard Toldrà, John Pritchard, Li Delun, Alun Francis, En Shao, Brain Wright,...
Els seus treballs discogràfics estan impresos en més de 15 cd's que actualment es troben en els mercats discogràfics.
L'any 1992 enregistra a Londres, i amb la London Philharmonic Orchestra sota la direcció del mestre Brian Wright, la 'Suite' del Ballet TIRANT LO BLANC, que Leonora va composar el 1991. El dia 8 d'agost de 1994 es va estrenar en el Teatre Mussorgski de Sant Petersburg la versió coreogràfica, en dos actes d'aquest ballet, amb coreografia de Iouri Petuhkov i amb la participació de la companyia del ballet d'aquest Teatre. L'any 1996, i dins de la programació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, aquest ballet i amb la mateixa companyia de Sant Petersburg, va fer set representacions.
Recentment fa una sèrie de concerts a Alemanya, presentant i interpretant la seva pròpia obra amb les orquestres de la Philharmonischen Orchester der Stadt Ulm; Nürnberger Symphoniker; Staatsorchester Braunschweig, i la Münchner Symphoniker, dirigides pels mestres James Allen Gähres, Siegfried Köhler, Jonas Alber i Giuseppe Cataldo, respectivament.
El mes de juny del 2001, s'estrena a Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra) la versió coreogràfica dels seus darrers ballets 'La fugida del pintor Lee' i 'Drame à trois' a carrec de la Companyia de Ballet Calidea. Ballet nacional d'Andora i amb coreografìa del rus Iouri Petukhov.
El catàleg de Leonora Milà te més de 100 composicions per a piano, veu i piano, música de cambra, música simfònica, òpera i ballet. Aquestes obres son editades i distribuides per International Music Company de Nova York, i per Deltell & Son, d' Andorra la Vella.
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.