Joan Carles
Martínez Prat
Joan Carles, Martínez Prat
Currículum
Néix l'any 1959 a Baroelona, ciutat on inicia els primers estudis de música, S'interessa per la música de Jazz i realitza estudis de guitarra i harmonia de jazz amb el guitarrista americà Sean Leavit i paral.lelament, de forma autodidacta comença a estudiar la guitarra clàssica, camí que el portarà a ingressar en el Conservatori Superior de Música de Barcelona on finalitza estudis de grau mig de guitarra, conjuntament amb els estudis d'harmonia, contrapunt i música de Cambra.
Becat pel Ministeri de Cultura, es trasllada a la ciutat d'Alacant per cursar el grau superior de guitarra amb el mestre José Tomàs, obtenint Menció Honorifica al finalitzar la carrera.Ha realitzat Master Classes de guitarra i interpretació amb David Russell i Manuel Barrueco, i de música antiga amb el llaüdista Hopkinson Smith i Wiliam Waters. Forma el 'Quartet Almodis' (trio de corda i guitarra ), grup amb el que realitza concerts a diverses ciutats de l'Estat Espanyol ( Alacant, Palma de Mallorca, Madrid, València..). Ha efectuat enregistraments per Catalunya Ràdio i per la Televisió Catalana (T.V.3).
Ha sigut assessor dels cursos de formació permanent del professorat del l.C.E. de la Universitat Autònoma de Barcelona i Girona. Realitza els estudis de contrapunt, fuga i composició amb Benet Casablancas, Miquel Roger i Josep Soler . Ha realitzat treballs d'investigació sobre la música dels compositors de la Renaixença Catalana (el Modernisme musical a Catalunya), i la fundació A.C.A. de Mallorca ha editat un monogràfic de la seva obra. Actualment desenvolupa una important' tasca pedagògica com a professor de guitarra en e1 Conservatori Professional de Música 'Isaac Albéniz' de Girona. Data de composició de 1a 'Fantasia cromàtica per piano'; Febrer 1994.
Superior de guitarra clàssica i composició

Joan Carles Martínez ha desenvolupat la seva trajectòria professional a diverses ciutats de l’Estat, Barcelona, Alacant, Palma de Mallorca, però és a la província de Girona on des de sempre s’ha sentit vinculat i on ha fet els projectes més singulars.
Ha fet estudis de guitarra de jazz , de guitarra clàssica i de composició.
Sovint realitza concerts com a solista i amb la Formació de Cambra Almodis, quintet de corda amb guitarra del qual n’és fundador.
Té obra publicada per les editorials La Mà de Guido, Catalana d’Edicions Musicals, i discografia per Columna Música, Unió Musics (Mallorca), Setciències i Publicacions de l’Abadia de Montserrat...
Ha dirigit diversos projectes de música contemporània per a joves estudiants de música.
Ha creat i dirigit l’espectacle Persistència de la Memòria (homenatge a Salvador Dalí) i Música i Dansa a la Cort Reial (Música de Luigi Boccherini).
Ha estat subvencionat en diverses ocasions per la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Girona i la Diputació de Guipuzkoa per a la realització de projectes artístics propis.

Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.