Albert
Llanas Rich
Currículum
Albert LLanas va néixer a Barcelona l'any 1.957. Féu els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on els acabà amb Menció d´honor en harmonia i fuga, i amb la obtenció del Premi d'Honor de Grau Superior de Composició i Instrumentació. Ha estudiat composició amb Josep Soler (Espanya) i Franco Donatoni(Itàlia), i també ha treballat las técniques de la música electroacústica sota supervisió d'Andrés Lewin-Richter. Becat per l'Institut de la Joventut del Ministerio de Cultura, ha assistit al 'II Campo Internacional de Composición, Información e Interpretación de la Música Española Contemporánea' on ha treballat amb Cristóbal Halffter, Tomás Marco, Luis de Pablo, Carmelo Bernaola i Helmut Lachemann.
Es membre de l'Associació Catalana de Compositors i de l'Asociación de Música Electroacústica de España. Ha estat professor del Conservatori de Tarragona i actualment ho és d'harmonia, acústica i noves tecnologies del Conservatori Superior Municipal de Barcelona i del Conservatori Professional de Badalona. Les seves obres han estat interpretades a diferents països, i han estat incloses a certàmens com els de 'Jornadas de Música Contemporánea de Sevilla', les 'Mostres de Música Catalana Contemporania', 'Festival Internacional de Música de Barcelona', 'Festival Internacional de Música Contemporánea de Alicante', 'Euskal Musika Berriaren Jardunaldiak 1.989', 'Festival de Tardor de Barcelona', 'Festival Eté Espagnol/89' (Ginebra), 'World Music Days (Hong-Kong, 1.988), etc. Interprets i solistes de gran categoria han executat la seva música: Orquesta Filarmónica de Poznan, London Philharmonic Orchestra, Carles Trepat, Quintet de l'Academia de Praga, Solistes de Zagreb, Orquesta Nacional de España (O.N.E.), Grupo Círculo, Ensemble Acuarius de Londres, Grup Barcelona 216, Diabulus in Música, Musicians' Accord ensamble (N.Y), Jane's Minstrels', Gruppo Octandre di Bologna, Orquesta Sinfónica de Valladolid, Orquestra Ciutat de Barcelona, Cuarteto Aitana , Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona , Orquestra Catalana de Cambra, entre d'altres, i també enregistrat discogràficament les seves composicions.
Ha assolit molts premis i guardons: Seleccionat dues vegades per la Fundación Juan March a la Tribuna de Jóvenes Compositores(1.984 i 1.986), Primer premi del Iº Concurs de Joves Compositors (Joventuts Musicals de Manresa), Premiat al Concurso de Composición de Obras de Polifonia Clásica para Jóvenes Compositores/1.986, Premiat al Iº Concurs de Composició Musicians' Accord, per a l'estrena d'una obra al Carnegie Recital Hall de Nova York/1.985, Menció Honorífica a l'EUROPEAN YOUTH COMPETITION celebrada a Holanda l'any 1.985, Premi Ciutat de Barcelona 1.987, primer premi del IIº Concurs Francesc Civit (Ciutat de Girona) 1.989, 'Premi Ciutat d'Alcoi 1.989', Primer premi del 'III Concurso Internacional de Composición de Las Palmas', 'Premio Internacional de Guitarra 1.990'. Recentement ha estat guardonat amb el Premi Reina Sofía de Composició Musical que atorga la Fundació Ferrer Salat.
Entre les seves obres més significatives destaquen 'Concierto para flauta conjunto instrumental'(1.987),'Seqüències per a orquestra'(1.986), 'Concert per a guitarra i cordes'(1.988), el cicle BXR, 'Concierto para clarinete y orquesta',etc. Les seves obres estan editades per EMEC, CATALANA D'EDICIONS MUSICALS, CLIVIS/ACC, AGENDA EDIOZIONI MUSICALI i la Fundació Juan March. Els enregistraments en disc els ha fet amb els segells GRABACIONES ACCIDENTALES, DISCOS BILBAO (DISCOBI), CIRCULO DE BELLAS ARTES, HYADES-ARTS, NOVA ERA i RADIO NACIONAL DE ESPAÑA.
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.