Albert
Guinovart
Currículum
Albert Guinovart, pianista i compositor, va néixer a Barcelona el 1962, on va iniciar els seus estudis musicals, prosseguint-los a Londres amb Maria Curcio, de la qui fou assistent. Ha guanyat diversos concursos nacionals i internacionals de piano i composició i ha ofert concerts per nombrosos països d'Europa i Sudamèrica, així com a Estats Units, Australia, Nova Zelanda i Japó.
Com a intèrpret ha gravat per a Harmonia Mundi les Sonates 3, 4 i 5 i 'L'Automne' de Isaac Albéniz (HMI 987007), disc que obtingué el Premi CD Compact 1994 i excel•lents crítiques a nivell mundial; la integral de 'Danzas para piano' i el 'Concierto sin orquesta' de Joaquín Turina (HMI 987009) i, recentment, la suite per a piano 'Goyescas' de E. Granados (HMI 987017). Així mateix, ha enregistrat a la discogràfica PICAP, juntament amb al Cobla Mediterránia, un compacte dedicat a la música escrita per a la formació de Cobla i piano. El juny de 1998 enregistrà, junt amb la OBC i la cantant Ute Lemper, un disc dedicat als Tangos de saló, disc produït per The DECCA Productions. Ha sigut invitat, entre altres, per la 'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya', la 'Sydney Opera House Orquestra, 'Orquestra Simfònica del Vallès' i per la 'Orquestra de Cadaqués', interpretant sota la direcció de L. Foster, A. García Navarro, Josep Pons, F. Paul Decker, J. Laughram, E. Martínez Izquierdo, Edmon Colomer i Christopher Hogwood.
Paral•lelament a la seva carrera de concertista colabora amb la soprano Victòria de los Angeles. Albert Guinovart és el creador dels musicals 'Mar i Cel' i de 'Flor de Nit', aquest últim amb text de Manuel Vázquez Montalbán, espectacles produïts pel grup teatral Dagoll Dagom i les gravacions dels quals estan comercialitzades per PDI. El 1990 fou premiat per la Societat General d'Autors de España amb el Premi Daniel Montorio. Com a compositor s'ha dedicat també a la música de pel•lícules. El seu primer treball fou en la pel•lícula 'Verónica L., una dona al meu jardí' de Toni Padrós i Octavi Martí. Per la banda sonora de 'El largo invierno' de Jaime Camino, pel•lícula protagonitzada per Vittorio Gassman, obtingué, el 1992, el Premi Nacional de Cinematografía otorgat per la Generalitat de Catalunya i que es troba editada en compacte per la discogràfica EMI (CDC 54652 2). També ha firmat la banda sonora de la pel•lícula 'La Moños', produïda per Adolfo Domínguez sota la direcció de Mireia Ros. Per al medi televisiu destaquesn les sintonies de les sèries de TV3, Televisió de Catalunya, 'Nissaga de Poder', 'Laberint d'Ombres' i 'Nissaga, l'herència'. Apart d'aquesta producció comercial, Albert Guinovart ha escrit i estrenat obres per a piano, conjunts e cambra, orquestra de cambra i orquestra simfònica, així com la cantata 'Els Fills del Segle', sobre poesies de Miquel Desclot, per a cor mixte, solistes i orquestra, que fou estrenada el 5 de juny de 1994 en el Palau Sant Jordi (Barcelona) interpretada per la OCB, cuatre solistes i 600 cantants de cor. A petició del Mestre X. Montsalvatge, ha realitzat la orquestació per a orquestra de cambra de les seves òperes 'Babel 46' i 'El gat amb botes'. El 21 d'abril de 1997 s'estrenà la nova orquestració de la òpera 'Goyescas', de E. Granados, encarregada per la Universitat de Lleida amb motiu de la celebració del 700 aniversari de la seva fundació i en compliment de la voluntat de l'autor. L'1 de juliol de 1998 s'estrenà l'òpera 'Atzar', encàrrec del Conservatori del Liceu de Barcelona.
Combinant la faceta de compositor i la de pianista, la tardor de 1995 creà l''Albert Guinovart Ensemble' on el propi autor, junt a un quartet de corda i la cantant Carme Canela, interpretant les seves pròpies creacions. Gran part de les seves obres es troben editades per la Editorial de Música Boileau de Barcelona i Editorial Tritó. Durant l'any 1999 està prevista la aparició en el mercat de un compacte on interpreta les seves pròpies obres per a piano -sonates, sonatina, preludis...- (HMI); primer compacte de 'Albert Guinovart Ensemble con Carme Canela' (VM); una gravació de Tangos amb arranjaments propis per piano i la Orquestra Simfònica de Barcelona (Decca) i un compacte amb arrenjaments de cançons tradicionals catalanes per el Cor Jove de l'Orfeó Català (Auvidis).
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.