Enric
Ferrer Busquets
Enric, Ferrer Busquets
Curriculum
Compositor. Neix a Barcelona el 1958, i des de l’any 1991 viu a Terrassa. Estudis de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona), al Centre d’Estudis Musicals de Barcelona i posteriorment amb Albert Atenelle. Estudis de composició amb Juan José Olives i Josep Soler.
Algunes de les obres estrenades són: Les anelles dels anys ( abril•1995 al Teatre-Auditori Centre Cultural Sant Cugat); el primer moviment de la Simfonia per a orquestra de corda estrenat com a Divertimento for string orchestra (juny•1997 a Olomouc, Rep. Txeca dins el International Festival for New Music for Orchestra ); Gènesi per a gran orgue durant el Festival Internacional d’Orgue de Maó (juliol•1998, Maó – Menorca); 6-gener també per a gran orgue, encàrrec de la Fundació ACA (setembre•1998 a Santanyí – Mallorca, durant el IX Encontre Internacional de Compositors); l’òpera de cambra Pentesilea, fragments d’una tragèdia, amb llibret de Feliu Formosa (gener•2000, Teatre Lliure de Barcelona); Amb la ginesta (poema de Feliu Formosa) per a orquestra simfònica i cor, encàrrec de l’OSV (octubre•2000 al Centre Cultural Caixa Terrassa, i posteriorment al Palau de la Musica Catalana, Barcelona); Cant del temps primer per a cor, soprano, quartet de corda i arpa, encàrrec del Cor Montserrat pel seu 35è aniversari, essent el text de l’Antoni Perarnau (abril•2001 a la Sala d’Actes dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa); Natura i Programa d’actes, dues cançons per a veu i orquestra de cambra (juliol•2001 a Rosario, Argentina); Oval per a soprano, flauta, violí, violoncel, percussió i piano (febrer•2002 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB, i posteriorment al Palau de la Música de València). El Festival d’Òpera de Butxaca de Barcelona de l’any 2002 li va encarregar una òpera de cambra amb llibret de Pau Guix que es va estrenar i representar durant 5 dies al Teatre Malic de Barcelona i titulada Els contes de Sade. El 10 d’abril de 2003 estrenà dins la temporada de música del CENTRE CULTURAL CAIXA TERRASSA l’obra per a orquestra de cambra, solistes i cor Passió de Jesucrist, l’etern vivent, fruit d’un encàrrec que la Fundació Caixa Terrassa ha fet a l’Antoni Perarnau (responsable de la selecció de textos i poemes) i al mateix compositor. El 16 de maig de 2003 el mateix compositor va dirigir a la BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA. en l’estrena de Crescendi per a bandaI a l’Espai de Música i Dansa de Barcelona. L’abril de 2004 s’estrena sota la direcció musical del mateix compositor PSALMUS, amb text d’Antoni Perarnau, direcció escènica-coreografía d’Esther Sabaté, al TEATRE MUNICIPAL ALEGRIA de Terrassa.
El passat 2 i 3 de juliol es va estrenar, sota la direcció musical del mateix compositor, l’òpera bufa El dubte de Leonora.
A l’any 2001 va ser co-fundador i n’assolí la direcció del grup de cambra TACTUM especialitzat en la interpretació de música contemporània, i amb el que ha dut a terme diferents gires per l’estat Espanyol.
Du a terme tasques com productor artístic i enginyer de so en enregistraments amb diferents formacions i artistes de gran prestigi (Cor Montserrat, Orquestra Simfònica de Córdoba, Lucki Guri, Albert Atteneille, Orquestra Simfònica del Vallès, etc). A partir del 2003 ha assumit les tasques de direcció del CONCURS DE MÚSICA DE CAMBRA MONTSERRAT ALAVEDRA.
CD: Les anelles dels anys –DISMEDI, Simfonia per a orquestra de cordes (Divertimento for string orchestra) –VMM, Pentesilea, fragments d’una tragèdia –PICAP, Cant del temps primer –PICAP.
Partitures editades: Simfonia per a orquestra de cordes i Cant del temps primer, les dues per La mà de guido edicions.
En novembre de 2004, i por invitació de la Universitat de Rosario i del ENSEMBLE ROSARIO (Argentina), imparteix una sèrie de conferències, un seminari de composició i dirigí un concert on s’interpretaren diverses obres seves per a orquestra.
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.