Edmundo
Eckart Luthy
Edmundo, Eckart Luthy
Currículum
Edmund Eckart va néixer a Barcelona l’any 1935, fill de Frieda Lüthy i Josef Eckart, ambdós alemanys. Estudià piano amb Margarete Fleiter i amb Joan Dotras Vila al Conservatori Superior Municipal de musica de Barcelona. Va estudiar harmonia, contrapunt, composició i instrumentació amb Cristófol Taltabull. Anys més tard va ampliar coneixements de música del segle XX amb Carles Guinovart i Rubiella.
És llicenciat en Medicina i Odontologia per les universitats de Barcelona i Madrid.

Les seves obres de música de cambra, simfòniques i simfònic-corals de estil neoromàntic contemporani, han estat interpretades a Espanya, Alemanya, Mèxic, República de Moldàvia, Polònia, Holanda i Austria.
Es troben editades per 'Clivis', 'Catalana d’Edicions musicals' i' Editorial Boileau'.
Les seves gravacions discogràfiques han estat fetes a Suïssa pel segell 'Gallo' i a Catalunya pel segell 'Ars Armonica' i 'Edicions Albert Moraleda'.

Entre la diversitat de gèneres i estils musicals de les seves composicions ha dedicat una gran part a la música d’inspiració religiosa.
Ha estat organista de la Parròquia catòlica alemanya 'San Albertus Magnus' de Barcelona durant molts anys, escrivint moltes obres religioses. També ha fet harmonitzacions i adaptacions per a conjunt de metall per tocar durant el culte.
Pertany a l’Associació Catalana de Compositors des de l’any 1982.

Cal destacar les següents obres:

L’any 1963 va composar el poema simfònic per gran orquestra 'Beatus Ille' que va ser estrenat el 1986 per la 'Orquestra Ciutat de Barcelona' al Palau de la Música Catalana.

L'any 1980 va composar el 'Moviment per a orquestra de corda'. Va ser estrenat l'any 1981 al Festival Hispanomexicà de Música Contemporània al Palau de Belles Arts de Mèxic.

L’any 1985 va composar el poema simfònic 'Systaurosis' que va ser estrenat per la 'Banda Municipal de Barcelona al Palau de la Música Catalana sota la direcció de Juan Lluis Moraleda.

L’any 1992 va composar el poema simfònic 'Anastasis',que va ser estrenat a la' Sala Mare de Chisinau' (Moldàvia) sota la direcció de Christian Florea per la 'Orquestra Simfònica de la RTV de Moldàvia'.

L’any 2002 va composar el 'Celloconcert' per violoncel i orquestra.

L’any 2005 va composar el poema simfònic 'Cum Spiritu'.
En 2012 es va fer la gravació 'Dos compositors mediterranis catalans, Joan Lluís Moraleda y Edmund Eckart' amb l'orquestra de Còrdoba dirigit per Joan Lluís Moraleda amb el segell de la Generatitat de Catalunya.

L’any 2007 va composar el poema simfònic 'De la Foscor a la Llum', estrenat per la 'Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Domènec González de la Rubia.

L’any 1999 va composar 'Cantorata' per soprano, cor mixte i orquestra. Va ser estrenada a Torún (Polònia) sota la direcció de Juan Lluís Moraleda.

L'any 2011 es va fer la gravació de les obres simfòniques 'Cantorata', 'Systaurosis' i 'De la foscor a la llum' amb l'Orquestra de Còrdoba, sota la direcció de Juan Lluis Moraleda.

L'any 2012-13 Edmund va composar 'Requiem pels Innocents' per a soprà, baríoton, cor mixt i orquestra.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Tel. 649299929 / 936742779 :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.