Salvador
Brotons
Currículum
Nasqué a Barcelona l'any 1959. Estudià flauta per tradició familiar amb el seu pare, i realitzà els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona aconseguint els títols superiors de flauta, composició i direcció d'orquestra. Els seus professors foren entre altres, Antoni Ros-Marbà (direcció), Xavier Monsalvatge (composició), i Manuel Oltra (instrumentació). L'any 1985 aconseguí una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units on assolí el doctorat en música a la 'Florida State University'.
Des de 1977 fins 1985 va ser flauta solista de I'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona tot essent membre també de I'Orquestra Ciutat de Barcelona (1981-85).
Ha escrit un considerable nombre d'obres per orquestra, cambra i veu, i ha rebut quinze premis de composició, entre ells el 'Premio Orquesta Nacional de España' (1977), per les seves Quatre Peces per a Cordes, el premi 'Jove d'Or' (1980), el 'Premi Ciutat de Barcelona' (I'any 1983 per la seva Primera Simfonia' i l'any 1986 per I'obra Abséncies per narrador i orquestra), 'Southeastem Composers League Award' per la seva Sinfonietta da Camera (1986) 'The Madison University Flute Choir Composition Award' (1987) per la seva Suite de Flautes i el Premi Reina Sofia de Composició (1991) per la seva obra Virtus per a orquestra.
L'any 1989 va rebre un eneàneg de la Florida State University per compondre I'ópera Reverend Eveiyman en dos actes, la qual fou produida i enregistrada per televisió als EEUU.
Tot continuant el seu interés en compondre, la seva principal activitat es concentra actualment en la direcció d'orquestra. Ha estat director assistent de I'orquestra simfónica de la 'Florida State University' (1986-87) , director titular de la Oregon Sinfonietta (1990 -93) de la Mittleman Jewish Conimunity Orchestra (1 989-9 l) i de I'orquestra de Portland State University (1987-1997) universitat on també ha ensenyat contrapunt, direcció d'orquestra, literatura i historia de la música.
Actualment és des de l'any 1991 el director titular de la Vancouver Symphony (estat de Washington) al front de la qual ha estat distingit amb el prenli 'Arts Council' otorgat per el Clark county i la ciutat de Vancouver. Al nostre país és director titular de l'orquestra simfónica del Vallés i de I'orquestra simfónica de les Illes Balears Ciutat de Palma.
Ha dirigit com a director convidat diverses orquestres als Estats Units i a Europa entre elles la Tallahasse Symphony, Blue Lake Festival Orchestra, Radio Praga, Columbia Symphony, Portland Youth Philarmonic, Salem Symphony, Louisiana State Symphony, Orq. Simfónica de Barcelona, Orq. del Gran Teatre del Liceu, Orq. de Asturias, Orq. de la RTVE i la JONDE. Amb I'Orquestra Simfónica de Barcelona Nacional de Catalunya ha enregistrat més de vint obres de compositors clàssics catalans en els darrés dos anys.
Dins el seu prou extens catàleg d'obres (més de 70) un bon nombre han estat enregistrades en diversos CD tan a Europa com als EEUU amb segells com EMI, Auvidis, Albany, Gailly, RNE, Picap. etc.
Contacte
El compositor no disposa d'informació de contacte adicional.
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.