Enric
Fusté Miret
Enric, Fusté Miret
CURRICULUM
Comença a estudiar música a l’edat de 7 anys amb el seu pare que era músic professional. Als 9 anys ingressa al Conservatori del Liceu sent deixeble entre altres dels mestres Valls, Benejam, Bossoms i Pere Vallriera, amb qui obté el títol de professor de piano als 19 anys, ampliant posteriorment els estudis d’armonia amb el gran mestre Cristòfol Taltabull i contrapunt amb els mestres Poch i Oltra.

Als 13 anys dirigeix per primera vegada la coral GERMANOR BARCELONINA, en un recital a la Plaça de la Llana de Barcelona.

Dels 14 als 20 anys va dirigir la CORAL FLORESTA DE SANS amb la qual obté el premi de la barretina de bronze al Teatre Grec de Barcelona, on hi participaven les millors corals de Clavé de Catalunya, i el segon premi en el concurs celebrat a la plaça Sant Jaume. A la celebració del centenari de la coral FLORESTA va haver de dirigir una banda conjuntament amb una representació dels coristes de tot Catalunya.
A contracor, va haver de deixar la direcció de la coral per la causa del servei militar.

Va formar part de l’Orquestra de cambra d’acordions de Catalunya OCAB dirigida per la professora Pepita Sellers.

Va ser Fundador del conjunt musical LONE STAR amb el que va començar la seva carrera professional com a músic, enregistrant el primer disc amb LA VOZ DE SU AMO. Posteriorment, i sempre com a pianista, va actuar en diferents grups musicals amb un dels quals va estar un any als països escandinaus (Suècia i Dinamarca). Al tornà fundà el conjunt LOS CRONY on s’interpreten vàries cançons composades per ell, una d’elles escollida per ser enregistrada en un disc a la discografia DIM.

Durant aquest període, va dirigir el conjunt infantil LA CHIQUILLADA aconseguint el quart premi de la Televisió Espanyola amb una cançó seva.

A partit de l’any 1974 va deixar la música en actiu per entrar de director comercial a l’empresa NOVO-MUSICA, creant l’AUDITORI NOVO-MUSICA dedicat a tot tipus d’activitats musicals, recitals, concerts, etc... amb el propòsit principal de donar oportunitats als joves de poder tocar davant del públic.

L’any 1980 s’establí per al seu compte tenint dues botigues d’instruments musicals, pianos, instruments de vent, corda, etc... que actualment i donat a la seva jubilació les dirigeigen els seus fills (músics també).

A partir de l’any 1996 en l’aspecte musical ha composat algunes obres per a piano de caràcter clàssic-contemporani, 3 d’elles (ELUCUBRACIONS,RETALLS I ANGOIXA) editades per CLIVIS, una de les quals ha estat estrenada a l’AUDITORI de Barcelona. Posteriorment la editorial BOILEAU li edita les obres, EL CICLE VITAL,(que consta de 4 peces i s’estrenà a COM RADIO) i una obra per flauta, violoncel i piano anomenada RIU AVALL.
Ha compost diverses obres, alguna per orquestra i per petits conjunts, un dels quals (FAUNA) s’estrenarà a la Sala de l’SGAE de Barcelona per un trio de l’ OBC

Entre d’altres, una obra per a coral que s’inclou al repertori de la coral Claror i una per flauta violoncel i piano.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
tel. : 93 458 0642
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.