Mario
Ros
Mario, Ros
Currículum
Mario Ros va realitzar els seus estudis de composició amb Constança Capdeville i Carles Guinovart. També ha assistit a diversos cursos especialitzats impartits per Claude Helffer, Ivan Fedele, Constança Capdeville entre d’altres.
L’any 1994 obté el Premi d’Honor de Composició de Grau Superior al CSMMB. També ha obtingut el premi 'Frederic Mompou' amb l’obra 'Bréhat' per a quartet de clarinets i, l’any 2002, el 'Concorso Internazionale de Composizione '...a Camillo Togni'' amb la seva obra 'Graduale' per a clarinet i conjunt instrumental a Brescia (Italia). 'À la lisière de la forêt, pour alto', 2nd International Composition Competition 2013 - for Solo Viola. Antwerpen (Belgique) 2n Premi i Premi del Públic. Guanyador del IV Concurs de composició d’òperes, Òpera a Secundària, atorgat pel Gran Teatre del Liceu 2014 amb l'òpera, 'Oh, l'amor!'
Ha rebut encàrrecs de la 'Fundación Juan March', l’'Associació Catalana de Compositors' i de diversos intèrprets.
Entre les seves obres destaca 'Le promeneur' (2000-01) per a orquestra, estrenada per l’OBC, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, 'Cycle Nous Autres' ('Toi', 'Lui', 'Elle' et ''Les Autres') (2010-12), 'Tinnitus (aurium), per a flauta, clarinet en sib, violí, violoncel, piano i percussió (2004-05), 'Canti a Beatrice' per a mezzo, flauta, clarinet en sib, violí, violoncel i piano sobre dos sonets de Dante Allighieri (2005), 'Lament' per a violoncel i conjunt instrumental (2002), 'El sueño de un extraño' per a piano, violí i violoncel (1996) i '...e ricordo un giorno... in memoriam Constança Capdeville' per a conjunt instrumental (1999). També ha fet col·laboracions amb artistes d’altres disciplines com l’obra per a piano 'Über den Himmel' (2001), escrita a propòsit de la presentació de l’escultura 'Der Himmel über Berlin' de Fèlix Atmetlla, i la música del curtmetratge 'Duel' de Jaume Pujades (2003). Les seves obres han estat interpretades arreu d’Espanya, Europa, Argentina i a Nova York.
Com estudiós del serialisme ha realitzat un estudi en profunditat de Webern i de la música del segle XX en general, treballs sobre els que ha publicat diversos articles i ha donat conferències.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.