David
Llorens I Guillaumes
David , Llorens I Guillaumes
David Llorens i Guillaumes – Compositor i director
Formació:

David Llorens Guillaumes, nascut a Sant Pere de Ribes (Barcelona) el 1979, estudià piano amb Xavier Pagès Corella i composició amb Carles Guinovart i Víctor Estapé al Conservatori Superior de Música del Liceu; també es formà en direcció d’orquestra amb els mestres Francesc Llongueres, Antoni Ros-Marbà i Manel Valdivieso, entre d’altres.

Sempre ha estat una persona molt inquieta amb afany de formar-se i enriquir els seus coneixements, per això no ha deixat mai de participar en cursos amb formadors de diferents especialitats i estils; d'entre ells cal destacar Joan Guinjoan, Xavier Benguerel, Albert Sardà, Joan Albert Amargós, Jordi Mora o Salvador Mas, d'entre molts altres.

Compositor:

Com a compositor cal destacar la seva varietat de gèneres i estils, passant de la música clàssica tradicional a la més avantguardista, sense deixar de banda la música popular, fent una aproximació al jazz, al rock i al pop, considerant-ho de vegades com símil directe al heavy metal.

També cal destacar l’ampli ventall de formacions instrumentals i vocals de les seves composicions, des de l’instrument solista a les obres de cambra, vocals, orquestra i formacions on incorpora instruments que no són habituals de la música clàssica com, per exemple, la guitarra, el baix elèctric i la bateria.

D'entre les seves composicions cal destacar:

- Lluna de sang (2020) per a cor a veus mixtes .
- Reflexions (2020) per a A. H. piano i violoncel.
- Sardaheavy (2020) cobla i bateria.
- Homenatges enigma (2019) per a A. H. Piano.
- Eris (2009, arr. 2019) cobla i timbales (també versió per a dues cobles).
- Pirineus Orientals (2008) sardana per a contrabaix solista, cobla i percussió (també versió de cobla sola, banda i orquestra de corda i quartet de corda amb contrabaix solista).
- Fantasia concertant per Contrabaix i orquestra de corda (2007) per a contrabaix, orquestra de corda i percussió (amb bateria).
- Galicat (2005) per a flauta oboé clarinet i fagot.
- Quartet de fusta + trompa (2004) per a quintet de fusta.
- Hereus d’un mon (2003) veus solistes, cor i orquestra (amb guitarra elèctrica i bateria).
- Quintet (2003) per a flauta, clarinet, guitarra, viola i violoncel.
- Temps de Sega (2001) per a orquestra de corda.

Les seves obres han estat interpretades a Catalunya, Galícia, França i Alemanya per formacions com La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Cobla Montgrins; Orquestra Barcelona Sinfonietta, Orquestra Mare Nostrum; Orquestres d’estudiants com la JOF (Jove Orquestra de Figueres) i la Jove Orquestra Cassà de la Selva; Grups de cambra com Sitges 94 i Zorzico vinario; directors de la talla de Francesc Llongueres, Xavier Pagès-Corella o Marcel Sabater i Solistes de la talla de James Testi o Ivana Govedarska.


Director:

Com a director ha estat convidat a dirigir diferents formacions instrumentals com la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la cobla Maricel; Joves Orquestres de Figueres i Cassà de la Selva.

Va ser el director de l’orquestra de L’EMMMAS (Escola Municipal de Música Montserrat Almiral de Sitges) del 2006 al 2012. També ha estat director de diferents formacions corals com la Coral del Xulius (2014-2020) la coral Albada (2015) i el Cor l’Espiga de Cubelles (des del 2016) on actualment en continua de ser el director titular.


Pedagog:

Com a pedagog ha impartit classes de piano, grups instrumentals i corals i assignatures teòriques a diferents escoles, destacant-ne l’EMMMAS (Escola de Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges), Agora International School de Sant Esteve Sesrovires, Cant Ruti de Cardedeu i L’EMSPR (Escola de Música de Sant Pere de Ribes) de la qual actualment n’és el director.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.