Daniel
Muñoz-osorio
Daniel, Muñoz-osorio
Bio
Daniel Muñoz-Osorio (Barcelona 1987) començà la seva educació musical amb Esteve López i després al Conservatori Professional de Música de Badalona. Interessat tant en la interpretació com en la composició, obtingué primer el seu Títol Superior de Piano al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb Michel Wagemans. Posteriorment finalitzà també el Grau Superior de Composició a la mateixa institució amb Benet Casablancas i a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Graz (Àustria) amb Beat Furrer. Entre els seus professors també es troben Gerhard Nierhaus, Clemens Gadenstätter, Ramon Humet, Willem Dragtra i Benjamin Davies. Actualment estudia Màster en Composició a la Hochschule für Musik Carl Maria von Weber (Dresden) amb Mark Andre i Stefan Prins.

Ha rebut classes de compositors com Tristan Murail, Stefano Gervasoni, Mark André, Hèctor Parra, José Manuel López López, Dmitri Kourliandski, Carola Bauckholt, Agustí Charles o Jorge Sánchez-Chiong; i ha assistit a seminaris i classes magistrals amb Enno Poppe, Rebecca Saunders, Kaija Saariaho, George Benjamin, Klaus Lang, Adolfo Núñez, David Padrós i Joan Guinjoan. Ha participat a festivals i cicles de concerts com Impuls Ensemble&Composers Academy for Contemporary Music Graz, Open Cube (Institut für Elektronische Musik Graz), Festival New Horizons Tilburg, Festival Mixtur Barcelona, Curs Internacional de Composició Institut Français-BMP Barcelona o Festival Internacional de Música de Tarragona.

Després de diverses col·laboracions amb el Museu Picasso de Barcelona, se li encarregà la composició d’una obra per a orquestra de cambra com a acte final de la exposició 'Cubisme i guerra'. Al maig del 2020 està prevista l’estrena de la seva primera òpera al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Rebé Menció Honorífica del Premi Joves Compositors de la Fundació SGAE-CNDM 2016, Premi Extraordinari de Composició pel Conservatori del Liceu 2017 i Primer Premi del Concurs de Composició per a Piano Noosa-ISAM 2018. La seva música és interpretada a Espanya, Regne Unit, Àustria i els Països Baixos per grups com Vertixe Sonora Ensemble, Orquestra Clàssica Conservatori del Liceu, Limba Ensemble, Ensemble Liceu XX, The Next Ensemble, Duet 2.26, directors com Pedro Amaral, Manel Valdivieso o Daniel Mestre, i solistes com el saxofonista Joan Martí-Frasquier, el pianista Ricardo Descalzo o el baix Gerard Farreras.
www.danielmunozosorio.com
www.soundcloud.com/munoz-osorio
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.