Joan-maria
Riera-blanch
Joan-maria, Riera-blanch
Currículum
Joan Maria Riera i Blanch, natural de Sitges, va nèixer a Barcelona (1956). Va estudiar música al Conservatori del Bruc, del Liceu i al Conservatori de Girona. Té formació de violí (X.Carbonell, Sainz de la Maza, M.Oliu), clarinet (Bayern), piano (D.Balcells, M.Valls), cant coral (E.Ribó, E.Carrasco, A.Cañamero, E.Martinez), trombó i bombardí (Estartús, I.Bonet, C.Gil, R.Garcia) i ha fet alguna incursió en la direcció coral (FCEC, Ll.Vila-Casañas), però sempre s’ha decantat per l’estudi teòric i la composició (A.Valls, A.Alabert, F.Cassú).

Es va iniciar en el cant coral al Palau de la Música amb els Valsos de Brahms amb el mestre Enric Ribó i el Messies de Händel (1998-2000), sota la direcció de Paul McCresh, McGegan i Schmidt, tots ells al Palau de la Música Catalana.

És autor d’un centenar d’obres de petites dimensions i té editades unes 40 obres a l’editorial EMR (Editions Marc Reift de Suïssa) algunes per a corn dels Alps (Alphorn), ja que va ser membre de l’Acadèmia Suïssa del Cor dels Alps sota la direcció de G.Kolly i R. Scotton. Va aprendre aquest instrument de la mà del mestre hongarès-suís Jozsef MOLNAR.

Va ser trombó a Big Band de Manlleu i actualment toca al grup The Sinkopat’s.

Ha gravat un CD 'OLOT' amb la Orquestra del Penedès (Habanera, Luzern, 3 Jodels per corda, Largo for Strings, Paisatges olotins –La Fageda, La Moixina i El Croscat), uns quintets de metalls amb la Barna Bras Quintet (Aljez, Equus, Reflejos de la luna sobre un mar en calma, Vermut, II-V-I, Dovella), Una petita polca per a vioí i piano i 'Homenatge a Joaquim Serra' per a bombardí i piano.

Té un segon CD 'EVASION' amb: un quartet de cordes (Evasion) un octet de violoncels, un octet de trombons (Tromboctet II), un quartet de trombons (4 gaigs entrant al bosc), per a bombardí i piano (Erina), tres peces tiroleses per a trombó i piano: Kaisegebirge, Grossglockner i Füssen ...

Està editant un tercer CD (doble) de nom PYRENE amb solos, duos, trios,quartets i quintets amb diferents modalitats solo de flauta, de bombardó, de trombó baix,.. duos de fiscorn i piano, bombardí i piano, clarinet i piano,... trios per 2 trompetes i trombó, de flauta fagot i piano, quartets de trompes, quartets de fiscorns,... i com no quintets de metall ...
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.