Jordi
Parramon Peralta
Jordi, Parramon Peralta
Currículum
Jordi Parramon (Santa Coloma de Gramenet 1959)
Estudis de música al Centre d'Estudis Musicals de Barcelona i als Conservatoris de Barcelona i Badalona. Estudis de tècnica vocal amb Carme Tulon, d'harmonia amb Benet Casablancas i Juan Luis Milán, i de piano amb David Padrós. De direcció de cor amb Manuel Cabero entre d'altres. Direcció d'orquestra amb Juan José Olives.
Ha col·laborat en diferents publicacions escrivint bàsicament sobre música contemporània (GRAMA, MONTSALVAT, EL MÓN, GRAN ENCICLOPÈDIA CATALANA DE LA MÚSICA). Com a director de cor ha dirigit els grups corals de diferents centres (Escola de Música de Santa Coloma de Gramenet, Escola Luthier de Barcelona) així com la coral L'Espirall de Santa Coloma o Dido i Aeneas de Mataró. Va crear i dirigir un grup instrumental (GIGA) amb el qual va estrenar obres de V. Solé, F. Taverna-Bech i Josep Soler.
Actualment treballa ensenyant matèries teòriques (Llenguatge Musical, Història, Harmonia, Contrapunt, Formes) a l'escola Luthier. També és professor de la Universitat Sènior del CDL (Col·legi dels docents i dels professionals de la cultura) i de la Escola d'Estiu de Secundària des de 1994.
Va desenvolupar dos projectes amb l'Ajuntament de Tordera, un per a cor i l'altre per a soprano i conjunt instrumental sobre textos de Miquel Martí i Pol i una coreografia de Marta Munsó amb la presència del poeta (1998 i 1999). Igualment amb el poeta Màrius Sampere i el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (2004 i 2005).
Amb d'altres membres de l'ACC participà en el doble projecte interpretatiu i editorial (DINSIC) 'Mans joves per a música nova' i 'Dits Màgics' amb desenes d'alumnes del Conservatori de Barcelona a diferents indrets de la ciutat i també a l'escola MOZARTIANA de Tiana.
Al maig del 2022 l'alumna de piano de l'ESMUC Esther Vilar va interpretar 'Air' de la 'Suite per a piano' al Recital de Grau d'Interpretació de Piano Clàssic i Contemporani.
Han interpretat la seva música els pianistes José Alfonso Álvarez, Esther Heuberger i Ludovica Mosca, el violoncel·lista Pau Codina, el clarinetista Jose Maria Martinez Felipe, Zoco Duo (Jacob Cordover, guitarra, i Laura Karney, oboè), el duo de violí i piano format per Octavi Martínez i Benjamin Frith, el Trio Florestan, Orquestra de corda Styria i el Grupo Enigma entre d'altres.
Bàsicament ha escrit per a guitarra, piano, diferents conjunts de cambra i música coral. La seva música s'ha interpretat al Museo San Carlos de Ciutat de Mèxic, Teatros del Canal de Madrid, Convento de Santa Ana (Sevilla), Auditori de Saragossa, Auditoris Mompou, Toldrà i Petit Palau de Barcelona.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.