Antonio
Ballestín Liarte
Antonio, Ballestín Liarte
Antonio Ballestín
Antonio Ballest'in (Catala)

Pianista, compositor i arranjador. Nascut a Saragossa el 1977, Antonio Ballestín desenvolupa aviat la seva vocació musical des de diversos fronts, amb una intensa activitat tant en la música clàssica como en diversos gèneres de música popular en la música clàssica i en la popular.

Els seus primers estudis musicals es desenvolupen a la seva ciutat natal amb Javier Laboreo. Al 1998 es trasllada a Barcelona per realitzar la carrera de piano clàssic amb Miquel Farré i llicenciar-se en Musicologia. És en aquesta ciutat on descobreix el jazz i la composició, guiat per mestres com Guillermo Klein, i més endevant Joan Albert Amargós. L’any 2006 s’instal·la a Holanda, becat pel govern d’Aragó, per estudiar Composició i Arranjaments amb Paul van Brugge, i Piano Jazz amb Kriss Goessens, a Codarts University for the Arts (Rotterdam). El 2010 es gradua obtenint la prestigiosa beca Nuffic per realitzar un màster de composició clàssica. Al 2012 s’instal·la a Londres gràcies a una nova beca de City University per a Música de Cine.

La seva música s’ha escoltat en nombrosos escenaris i festivals, entre els que cal destacar: Rotterdam Jazz International (2008), Red Sound Festival (2008), Youth Opera Festival (2007), Sofia Musik Week (Bulgaria 2009), Tromp Percussion (Eindhoven 2010), Música en el Foro Romano de Zaragoza (2010), Zaragoza Jazz Internacional (2010), Ciclo de Grandes Solistas Pilar Bayona del Auditorio de Zaragoza (2011), Ciclo Joves & Clàssica del Atenu Barcelonès (2011), Ciclo PLG Young Artists (Londres 2011/2012) o el Festival Internacional de Música Contemporánea de Tres Cantos (2012). Algunas de sus obras han sido también incluidas en programas de doctorado, master o grado superior de instituciones superiores de educación musical como el Royal Conservatory of The Hague (Holanda), City University (lLondres), Zurich University for the Arts (Suiza), Escuela Superior Reina Sofía (Madrid) o el Conservatorio Superior de Música de Aragón.

Entre les formacions que han interpretat la seva música: hi trobem el Classical Jazz Ensemble, Rotterdam Symphonic Jazz Orchestra, Codarts Symphonic Jazz Orchestra, Magogo Kammerorkest, West Coast Big Band, Bulgarian National Radio Orchestra & Big Band, City University Big Band, Banda Sinfónica de Alacañiz, Wonder String Quartet, Rotterdam

Ensemble, Terpsícore Guitar Quartet, la violinista Alma Olite i el violoncel·lista Pau Codina, entre d’altres.

Té en el seu haver experiències en projectes cinematogràfics (la música pel film 'Robot Symphony' d’Arno Volkers (Amberes), la producció 'Megumi' de MIRFILM (Amsterdam), i en teatrals (l’obra teatral 'Anna Frank, 'Las estrellas' de la companyia Saltatium Teatro (Madrid).

Entre les seves activitats com a pianista, destaca la fundació del grup Bitácora al 2003, dedicat a la fusió entre estils com ara el jazz, el folklore i la música contemporània.

És guanyador de premis internacionals de composició como ara el Federico Mompou (2010) o el Italy Pas (2012)

Les principals obres del seu catàleg estan publicades per Molenaar Edtition (Amsterdam), Editorial Boileau (Barcelona) i HoneyRock Publishing (USA).

antonioballes@gmail.com
www.antonioballestin.com

Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.