Pere Josep
Puértolas Gutièrrez
PERE JOSEP PUÉRTOLAS, compositor
Nascut el 1949 i realitza la carrera musical al Conservatori Superior de Música del Liceu,on estudia violí amb F. Guerin, música de cambra amb Maria Canela i perfeccionament en diversos cursos amb el violinista Antoni Brossa i la pianista Rosa Sabater.
L’any 1969 guanya la plaça de violinista a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i el 1978 entra a formar part de l’Orquestra Ciutat de Barcelona. Obté la plaça de Professor de Violí i més endavant exerceix com a cap de premsa i relacions públiques de l’esmentada entitat.
A més és llicenciat en Filologia Romànica Hispànica i en Història de l’Art per la Universitat Central de Barcelona. La Universitat de Granada li atorga el 1983 el grau d’Excel·lent als cursos de postgrau de l’especialitat d’Art Contemporani.
Des del 1990 es dedica exclusivament a la composició i a la direcció musicals.
Les seves primeres composicions estan adreçades al món escènic, i especialment al públic infantil i juvenil al teatre, al cinema i a la dansa. La seva producció inclou obres de cambra, banda, obres per a orquestra, (concerts i obertures), òpera (Josafat), nombroses orquestracions i arranjaments i un cicle de Lied estrenat el 2006.
Actualment (2007) musica un Requiem Laic.
La seva obra ha estat interpretada dins i fora de Espanya amb èxit de crítica i públic.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.