Miquel
Pardo Llungarriu
Miquel, Pardo Llungarriu
Currículum
Miquel Pardo, compositor barceloní, nasqué el 18 de novembre de 1959.
Estudià Composició al Conservatori Superior de Música de Barcelona, piano amb Paula Torróntegui, direcció de cor amb Enric Ribó i direcció d'orquestra, al Conservatori Superior del Liceu, amb Antoni Ros-Marbà. També estudià Musicologia al Consejo Superior de Investigaciones Científicas compaginant-ho amb estudis de Ciències i Filosofia a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, ha estudiat cant amb el tenor Dalmau González. Actualment està treballant en la seva tesi doctoral de Filosofia sobre estètica de la música. El 2006 ha estat guardonat en VIII Premi d'Assaig Filosòfic 'Pensa' en la categoria de doctorat amb la seva obra 'Sobre el concepte de temps en Husserl i Heidegger'
Al 1986 va ser becat pel Ministerio de Cultura per a assistir al Campo de Composición de Villafranca del Bierzo on va rebre classes de Cristóbal Halffter, Helmut Lachenman, Luís de Pablo i Carmelo Bernaola.
Ha rebut diversos guardons en concursos nacionals i internacionals de composició musical (Premi Cristóbal Halffter, Catalunya, Ciutat de Vigo, Frederic Mompou, Xunta de Galicia, ...) .
Al 1993 guanya per oposició la plaça de professor especial de Matèries Teòriques al Conservatori Professional Municipal de Música de Sabadell, on va ocupar el càrrec de Director.
Col·laborà al 1994 en la redacció del Curriculum de grau mig per a escoles i conservatoris de música de Catalunya. Ha estat nomenat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya membre del tribunal dels concursos-oposicions als conservatoris de Tarragona i Girona. Formà part de l'equip tècnic de la Secció d'Ensenyaments Artístics de la Conferència Nacional d'Educació. Fou convidat per la Société Française d'Analyse Musicale (SFAM) a participar en la Trobada Europea entorn de l'ensenyament de la composició que tingué lloc el mes de març de 2001 a París, com a representant de l'Estat espanyol.
Ha rebut encàrrecs d'intèrprets prestigiosos, solistes de l'OBC, de la Banda Municipal de Barcelona (a la que va dirigir en l'estrena de la seva obra 'Helix Atavica' el maig de 2003), de la Cobla Sant Jordi, de Percussions de Barcelona, etc...., així com ha realitzat concerts com a pianista solista i acompanyant a la soprano Helena Cortada. Durant tres anys exercí de crític per a Revista Musical Catalana.
És membre de la Societat General d'Autors i Editors i de l'Associació Catalana de Compositors.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
correu electrònic : mpardollungarriu@hotmail.com

Telèfon : 934908534
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.