Marcel
Olm
Marcel, Olm
Currículum
Va néixer a Mataró (Barcelona) el 12 de febrer de 1932.
Ha estudiat piano amb la professora Maria Canela del Conservatori del Liceu de Barcelona, i harmonia i composició amb el mestre Cristóbal Taltavull (Barcelona).
És autor de composicions per a piano, veu i piano, violoncel, destacant: Danza Breve (1960) piano; Sonatina (1990) piano; Elegía (1990) violoncel i piano; Imatges (1991) piano; Cántico Espiritual (1990) veu i piano, sobre text de Sant Juan de la Cruz, que marquen una evolució en la seva forma i expressió.
Sobre la seva producció musical, Àngels Presutto, pianista de renom internacional, que resideix a Lisboa, opina: 'Les seves obres tenen interès, definides com estan, en un estil íntim, desproveïdes d'aparença exterior'.
La pianista Josefina Gómez Toldrà ha inclòs alguna de les seves obres per a piano en el seu repertori i les ha interpretat en recitals celebrats a Barcelona, Munich, Buenos Aires, Motevideo i La Habana. Així mateix, la pianista Montserrat Massagué va estrenar les seves Imatges al 1996, en un recital celebrat al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, dins el cicle 'VII Mostra de Música Contemporània'. També la pianista Cristina Casale ha incorporat obra en el seu repertori. I també els pianistes Jordi López i Isabel Hernández; el clarinetista Josep Fuster i el violoncelista Nabi Cabestany.
Com a pianista forma duo amb la soprano Pilar Adán (Premi de Cant del Conservatori Superior Municipal de Barcelona) i ha actuat ininterrompudament des de 1967 en recitals del repertori clàssic, destacant entre els més significatius els celebrats a Teatro de la Juvetud (Ginebra), Castillo de Blümplitz (Berna), Biblioteca Española (París), Círculo Catalán (Madrid), Casa de Madrid (Barcelona), Sala sa Nostra (Mahó), etc. Ha enregistrat per a Radio Nacional de España i Catalunya Música. Es membre de la Associació Catalana de Compositors.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
TELEFONO : 93 7960259
DIRECCON POSTAL : MONTSERRAT 23, 3º - 2ª
08302 - MATARÓ (Barcelona)

SPAIN
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.