Agenda
24/01/2024
Jean Baptiste Texier, violoncel - Kiev Portella, piano
Dimecres
24
gener
19,30h.
Lloc : Auditori Mompou - SGAE - passeig Colom 6, Barcelona
PROGRAMA

– Courante de l’il.lusionista*
JOSEP CERCÓS

– Staubwolken*
DANIEL MUÑOZ OSORIO

- Fantasía dual*
GLORIA VILLANUEVA

- Àrida i Lluminosa*
JORDI ROSSINYOL

– Pluja brodada*
RAMON ANDREU

– Fusionata*
RONALD DE ROECK

– Temptativa 5*
MARCOS BOSCH

– Der unheimliche Gast*
VÍCTOR ESTAPÉ

- Dues Invencions per a violoncel i piano, 'A la memòria de Josep Soler, un fill d'Antígona'*
JORDI PARRAMON

- Adagio Cantabile*
EDMUND ECKART
* estrena


JEAN BAPTISTE TEXIER (Paris, 1978) va començar el violoncel a l'edat de 8 anys al Conservatori de Regió de Boulogne-Billancourt. Posteriorment, obté el Primer Premi de violoncel al Conservatori de Ginebra (Suïssa), i un diploma, a la Hochschule für Musik de Detmold (Alemania).

El 1998, va formar part del Trio amb piano 'Eusebius', amb el qual va tocar a França (Paris, Dijon, Toulon) i Alemanya (Dortmund, Colònia). Al mateix temps realitza música de cambra, formació de sonata, als principals festivals de França: Festival Couperin, Champs-sur-Marne, Flaine Musique...etc. Més endavant, és cridat per formar part de l'Orquestra Mundial des Jeunesses Musicals, on toca sota la direcció de Kurt Masur, amb artistes convidades com Anne-Sophie Mutter (concerts a Montreal, Nova York, Boston, Berlin, Colònia Varsòvia... )

En els anys compresos entre el 2000 i el 2004 forma part de la
Orquestra Jove Mahler, sent dirigit per grans directors com Claudio Abbado, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Mariss Jansons...etc i acompanyant solistes de la talla de Martha Argerich, Anne-Sophie Mutter, Anne-Sophie Von Otter, Radu Lupu. · etc; acudirà amb aquesta orquestra a la Filharmònica de Berlin, al Musikverein de Viena, al Festival de Lucerna i fins i tot a Tòquio (Japó), interpretant 'Messagesquisses', obra per a 6 violoncels de Pierre Boulez, sota la direcció d'aquest mateix. És convidat de nou al país Nipó, amb el Pacific Music Festival, on realitzarà diversos concerts al llarg de tota la geografia japonesa: Tòquio, Kyoto, Osaka, Sapporo... sent dirigit per Bernard Haitink i Edo de Waart, entre d'altres.

De tornada a Europa, durant una temporada (2003) formarà part de la Filharmònica de Liège (Bèlgica), després de la qual, s'establirà a Suïssa sent integrant de la famosa Orquestra de la Suisse Romande. Amb aquesta orquestra, interpretarà acompanyant grans i diversos artistes com Hélène Grimaud i Fabio Luisi. L´any 2005 entrarà a formar part de l´Orquestra Simfònica de Barcelona I Nacional de Catalunya. Simultàniament desenvoluparà la seva carrera camerística, amb l'ensemble Diapason, realitzant grans gires per Espanya, Seul (Korea) o Buenos Aires (Argentina). A més ampliarà el seu repertori musical, acompanyant cantants de l'alçada de David Rendall o Diana Montaigue (Concerts al Regne Unit).


KIEV PORTELLA Maó (1974), porta una sòlida trajectòria concertística per Espanya, Itàlia, Alemanya i Anglaterra.

Amb 18 anys, es presenta com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Balears a l'Auditòrium de Palma de Mallorca actuant davant de més de 1700 persones i des de llavors, ha actuat amb aquesta i d’altres com la de Cambra «Gonçal Comelles», la Banda Municipal de Barcelona, els «Solistes de Mallorca» , la de la Universitat Rovira i Virgili URV, l'Orquestra Camera Musicae, l'Orquestra Cum Iubilo del Camp de Tarragona, ...

Als 26 anys, enregistra a Suïssa el CD Llevant on reflecteix una gran maduresa musical.

Escenaris com el Palau de la Música de Barcelona, l'Auditori de Barcelona, Festival Chopin de Valldemosa, Williamson Art Gallery de Liverpool, Auditori de la Chettam's School of Music de Manchester, Teatre Principal de Palma de Mallorca, SGAE de Barcelona, Fundació Juan March de Madrid, Bluecoat de Liverpool, Teatre Principal de Valls, ... han escoltat ja l'art d'aquest pianista.

En música de cambra ha tocat amb diferents formacions com el Liverpool String Quartet, Quintet Gradiva, trio REC4 actuant dins el cicle de cambra de l'OBC a Barcelona en diverses ocasions.

juliol 2024
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.