Agenda
15/11/2023
Bartolomé García-Plata Gironés, clarinet - Alejandro Lidón, piano
Dimecres
15
novembre
19,30h.
Lloc : Auditori Mompou - SGAE - passeig Colom 6, Barcelona
PROGRAMA

Rima
LUIS GÀSSER

El sonido de la muerte *
ADOLFO VILLALONGA

Au plein air *
MANEL BURGOS DE LA ROSA

Fuga dodecafónica
MARIA TERESA ROIG

Imatges estacionals
DAVID LLORENS

Temps de sonata *
ANTONIO NOGUERA

Two fantasy pieces *
JOSÉ ANTONIO TOLOSA

Quatre poemes *
JESUS RODRÍGUEZ PICÓ

Mosaic
XAVIER BOLIART

* estrena


Bartolomé García-Plata Gironés (clarinet)

Estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu i al CMMB. Rep classes de J.Devesa, L. Passin, J. Fuster. Al 2006 guanya el premi Pódiums a la millor interpretació d‘una obra catalana. Ha tocat en diverses formacions musicals com l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra de Cambra del Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra Catalana, Ensemble Obert,... Ha format part del grup humorístic-musical La Trova amb el que ha actuat a teatres de tota Espanya durant quatre temporades. Forma part de l’Ensemble de l’Associació Catalana de Compositors (ACC). Ha enregistrat diferents cd's com a solista i com a col.laborador. Amplia el seu ventall musical tocant en formacions de música tradicional cubana. D'aquí surgeix el grup Obdaratrio amb el que segueix treballant, investigant les possibilitats d'aquesta formació i participant en festivals de música de cambra a Colòmbia, França, Espanya, Itàlia...Membre del grup Diapasón des del 2005 amb el que ha participat en festivals de música contemporània a BuenosAires, Rosario, Seul, Bratislava. Ha estat director de la Banda de Mollet durant tres temporades. Forma part del tribunal de músics del carrer i del metro de Barcelona des del 2007. Membre fundador i director musical de la Banda del Raval de Barcelona, la Raval’s Band. Director de la Agrupació Musical de Badia de Vallés. Actualment forma part del Duo Lupino juntament am Víctor Oller. Tot això ho combina amb l’ensenyament a l’Escola de Músics i JPC de Barcelona.

Alejandro Lidón (piano)

Comença els estudis musicals a l'edat de 6 anys a l'Acadèmia de Música del seu poble natal. Posteriorment es trasllada al Conservatori de Música Municipal d'Oriola, on finalitza el Grau Mitjà de Piano amb la qualificació d'Excel·lent i Premi d'Honor. Amplia els seus coneixements musicals amb els professors Santiago Casanova i posteriorment amb Emmanuel Ferrer Laloe a Bordeaux, professors que li són de gran ajuda.
L'any 2001 ingressa al Conservatori Superior de Música de Múrcia, on cursa els seus estudis de Grau Superior de Piano amb el professor Antonio Narejos Bernabeu, obtenint la qualificació d'Excel·lent a tots els cursos.
Paral·lelament amplia els seus estudis a la classe del reconegut pianista Albert Attenelle, a l’Escola de Música de Barcelona, especialitzant-se també en música de Cambra amb els professors Jordi Mora i Marçal Cervera. Ha estat finalista a la 6a i 7a edició del Concurs de Piano de Cartagena i al 1er concurs per a Joves intèrprets de les Corts (Barcelona). També ha estat reconegut amb una Menció d'Honor al XX Concurs de Piano de la ciutat de Berga (Barcelona), igual que al XV podis de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada.
Va ser pianista col·laborador de l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, on ha participat en projectes com el Sombrero de Tres Picos de Manuel de Falla, La Simfonia Litúrgica d'Arthur Honegger i Carmina Burana de Carl Orff al costat de l'Orfeó Donostiarra. A la SGAE va estrenar el Nocturn per a piano del compositor Salvador Pueyo.
Actualment és professor de L’Escola de Música i Conservatori de Terrassa.
juliol 2024
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.