Propers Esdeveniments
prueba
CONCERT TEMPORADA MÚSICA D'ARA 2017
MIQUEL ROGER
METAMORFOSI de PAGANINI
temporada de concerts

'MÚSICA d'ARA - 2016'
ACC - Associació Catalana de Compositors

​------------------------------------------------------------------

METAMORFOSIS DE PAGANINI

7 octubre - 21,30h.

sala ESPAI L'AMISTAT
St. Antoni 60, Premià de Mar |


PROGRAMA

Presentació d’Albert Torrens

· capriccio n. 23 N. Paganini- R. Schumann

· capriccio n. 16 N. Paganini- R. Schumann

· Sopra Paganini Andrés Lewin- Richter

· capricci n. 4
(de 4 Capricci) Jordi Cervelló

· capriccio n. 2 N. Paganini- R. Schumann

· capriccio n. 9 N. Paganini- R. Schumann

· Léal Souvenir Víctor Estapé

· Paganini en fuga Carles Guinovart i Rubiella

· capriccio n. 13 N. Paganini-F. Kreisler

· capriccio n. 20 N. Paganini-F. Kreisler

· Capricho Fantasía

'Un sueño de Paganini' Domènec González de la Rubia

· capriccio n. 24 N. Paganini

-------------------------------------------------------------------------------------------
ALA VORONKOVA - violí

Ala Voronkova, nascuda a Kiev, és hereva d’una tradició musical que combina precisió tècnica, musicalitat i oïda absoluta. Guanyadora de varis concursos internacionals.

Va fer una carrera de nena prodigi. Es va graduar en el Conservatori Chaikovsky de Moscou amb el mític Yuri Yankelevich, completant més tard el seu doctorat al Instituto Gniesini amb Nelly Shkolnikova.

Fou convidada a tocar a la Orquestra del Teatre Bolshoi, també va formar part de la Orquestra de Cambra i del Ensemble de Violinistes del teatre moscovita, a més de fundar el Trio del Bolshoi i el Quartet Bolshoi; més tard tocà como a solista de la Filharmònica de Moscou.

Un cop establerta en Barcelona, ha treballat como a solista i concertino associada de la Orquestra Simfònica de Barcelona i como a concertino convidada de la Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.
El seu salt a Europa, el 1991, va acabar consolidant una de las carreres més rellevants gràcies a la passió que posa a les seves actuacions, al lirisme del seu fraseig i a aquell virtuosisme que la identifica como intèrpret d’excepció, en una barreja perfecta de talent i de legítima hereva d’una de les escoles de violí de referència.

Reconeguda como eminència en el repertori rus, els seus interessos musicals la han portat a experimentar en d’altres estètiques interpretant i enregistrant, per exemple, l’obra completa per a violí de Xavier Montsalvatge o Cristobal Halffter. A més ha fet molts enregistraments, entre els que destaquen X. Turull, E. Granados, J. Rodrigo, E. Pomar, S. Brotons o la integral de sonates per a violí i piano de Pavel Juon, disc de música russa Meditació i un DVD amb els 24 Caprichos de N. Paganini. En el seu ampli catàleg de gravacions comercials destaca el dedicat als quartets de corda d’Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona. Recentment
enregistrà el CD Salut d’amour amb el pianista G. Voronkov y Aires gitanos amb el guitarrista S. Vicente. Alguns compositors li han dedicat obres, que ella mateixa ha estrenat: Tapices y Disparates de Tomás Marco, Concert per a violí i orquestra Kiev de Xavier Benguerel, Secrets Compartits, Solo per a Ala i Concert per a violí i orquestra de Moisés Bertran. Sonata para violín y piano i Tiento Trágico de García Morante.
-------------------------------------------------------------------------------------------
GUERASSIM VORONKOV
ascut a Moscou, començà, de nen, la seva formació musical en violí i piano. Acabà els estudis de violí, direcció d’orquestra i òpera amb matrícula de honor en el Conservatori Chaikovsky de Moscou. Entre 1981 i 1990 tocà a l’orquestra del teatre Bolshoi on fundà, el 1988, la Orquestra de Càmera del Bolshoi. El 1989 fou anomenat director de la simfònica del col·legi del conservatori Chaikovsky de Moscou (premi Karajan de Berlín), amb la que realitzà concerts i enregistraments a Rússia, Àustria i França. També col·laborà amb diverses orquestres de la antiga Unió Soviètica.

El 1991 es traslladà a Barcelona i des d’aleshores ha desenvolupat una continua labor como a director i promotor, en la que cal destacar la fundació de la orquestra Camerata Mediterrània
(1993) amb la que feu nombrosos concerts a Espanya, a més d’enregistraments tant de discs como per a la radio. El mestre Voronkov fou professor i director de la orquestra del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, director titular de la orquestra simfònica Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i director musical assistent del coliseu barceloní.

El mestre Voronkov ha actuat a les sales més prestigioses d’Europa com el Konzerthaus de Viena, Théâtre des Champs-Elysées de Paris, Concertgebouw de Amsterdam o Royal Hall de Londres dirigint orquestres como Czech National Symphony Orchestra, Aalborg Symphony Orchestra, Nuevo Mundo Orchestra, Bohuslav Martinu Orchuestra, Russian Philarmonia Orchestra, RTÉ Concert Orchestra de Irlanda, Estonian Nacional Orquesta, Orquesta Simfónica del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Castilla y Leon, Sinfónica de Baleares, Orquesta Nacional de Líbano, Royal Philharmonic Orchestra de Londres, entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes del nivell internacional como M. Caballé, Plàcido Domingo, Rolando Villazón, Piotr Beczala, Elena Obraszova, entre d’altres.

Com a solista ha realitzat enregistraments como violinista (Quarteto Glinka) i com a pianista (Dúo Voronkov). Es notable la seva faceta de compositor destacant la composició del final de l’òpera Khovanshchina de M. Mussorgsky estrenada en el Gran Teatre del Liceu el 2007, música per a las películas mudes El maquinista de la General (2013) i El niño (2014) o música para la celebració de la copa de Champions del FC Barcelona. Actualment combina la feina de director amb les classes de màster en direcció d’orquestra a la Universidad Nacional de Colombia.
Temporada de concerts 'MÚSICA D'ARA' de l'ACC - SAXO+ELECTRÒNICA
CONCERT ACC – SAXO BARÍTON I ELECTRÒNICA

Joan Martí-Frasquier, saxòfon bariton

Joan Bagés, electròniques


PROGRAMA


HOLOFONIA 1, Joan Bagés
per a saxòfon baríton i electrònica en temps real (2015)

SOUND PORTRAIT IV, Enric Riu
per a saxòfon baríton (2014)
- Versió amb electrònica en temps real improvisada per Joan Bagés

CONSTRUCTION IIc, Víctor Vallés
per a saxòfon baríton i electrònica fixa (2012)

PIERROT I ARLEQUÍ, Miquel Pardo-Llungarriu
per a saxòfon baríton sol (2016)
- Pierrot
- Arlequí

VA I VE, Sergio Fidemraizer
per a saxòfon baríton i electrònica fixa (2010)

A CHILLIDA, Mercè Capdevila
per a saxòfon baríton modulat en temps real i electrònica fixa (1997)
- Forges I – III – V
Temporada de concerts 'MÚSICA D'ARA' de l'ACC - ENSEMBLE DIAPASON
divendres 28 d'octubre - 20h.
Auditori Can Roig i Torres - Sta. Coloma de Gramenet

ENSEMBLE DIAPASON

Flauta: Jordi Gendra
Clarinet: Bartolomé García-Plata
Violí: Christian Chivu
Violoncel: Jean-Baptiste Texier
Piano: David Casanova

Director: Domènec González de la Rubia

PART 1

Sublim Obsessió................E.Fusté (estrena)
Pulse.................................. A. Villalonga (estrena)
El Jardín de las Delicias.... D. Colomé
Potser................................. A. Grèbol

PART 2

Groove................................. M. Burgos de la Rosa (estrena)
Abstrets............................. C. Eroles
L´Ombra II......................... A. Sardà

-----------------------------------------------------------------------------------

L´Ensemble DIAPASON va ser creat l'any 2001 per oferir un repertori basat en la música moderna i en noves tendències. El seu titular és el compositor i director d'orquestra Domènec González de la Rubia, que és Professor superior de les dues matèries després d'estudiar amb Albert Argudo i Salvador Més al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. El repertori del grup està obert a qualsevol àmbit estètic encara que la seva base principal és la música contemporània i especulativa. L'Ensemble Diapason ha realitzat nombroses estrenes al llarg de la seva trajectòria, interpretant treballs d'alguns dels millors compositors de les últimes generacions. Moltes de les seves interpretacions han estat registrades i emeses per RNE R-2, RNE R-4, cadena SER, Alhambra Televisió, Barcelona TV, Televisió de Tomsk (Rússia), TV3, Ràdio pública de Tomsk, Catalunya Música etc entre d'altres. També el Canal Art argentí va gravar en directe un dels seus concerts sent retransmès per tota Sud-amèrica. Al mes d'octubre de l'any 2001, el projecte 'Satieniana Gracienca' va ser escollit per ser presentat en el marc del Festival LEM de música contemporània que es va desenvolupar a Barcelona. També han col•laborat en la música de muntatges escènics i interdisciplinaris. A més d'haver actuat en nombroses poblacions de Catalunya també han intervingut entre d'altres al Festival Internacional de música de Tomsk Rússia (2001), Festival Internacional de Vila-seca Tarragona (2002), en el cicle Avuimúsica (2004) i Música D'Ara (2013 , 2014 i 2015), en la III Setmana de Música Contemporània de Girona (2004), Festival Internacional de Música Contemporània de l'Havana (2004), al Certamen NewOp de Barcelona (2004), al Festival d'òpera de Butxaca de Barcelona (2005), al Festival de Plectre d'Astúries (2004), en el Cicle de Música de la Caixa de Madrid (2005), al Festival Trobades Internacional Buenos Aires- Argentina (en 2006 i 2009), a la Universitat de Rosario argentina (2006 i 2011), Conservatori Manuel de Falla de Buenos Aires (2006), Cicle Musiques de l'Exili 2007 de Casa Amèrica de Catalunya Barcelona (2007), Saló-Musikestival de Música Contemporània de Banska-Bistryca Eslovàquia (2010), Temporada FAIC (2013 i 2014) etc. A l'agost del 2007 i atenent a la invitació de l'Ambaixada d'Espanya van realitzar una gira de concerts per Corea del Sud, Conservatori del Liceu (2011), Conservatori d'Andorra (2012) etc
Temporada de concerts 'MÚSICA D'ARA' de l'ACC - PIANO
FEDOR VESELOV - PIANO

PROGRAMA

Jesus RODRÍGUEZ PICÓ FANTASIA EN VERMELL
Edmund ECKART SENSE PARAULES*
Oriol GRAUS NUN*
Benet CASABLANCAS EPIGRAMAS CERVANTINOS

Josep CERCÓS PIANO - BALLET
Lluis GÁSSER TRES PECES PER A PIANO
I-Ostinato; II-Pilgrim; III-A Song
Jordi ROSSINYOL ARS IDYLLICA*
Giuliano BELOTTI STANGATA

* estrena

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feodor Veselov, nascut a Sant Petersburg (Federació de Rússia), a l’edat de 5 anys comença a estudiar cant, llenguatge musical i posteriorment piano a l’Escola de Música GUEORGIY SVIRIDOV. Abans de complir 15 anys ja és galardonat en varis concursos de piano nacionals i internacionals com el del pianista VASILIY SAFONOV a Piatigorsk (2n premi) o el Concurs Internacional de Piano d’Andorra (1er premi). També té molta activitat concertística, actuant en els millors auditoris municipals com la Sala de la Filarmònica de Sant Petersburg i la de Capilla.

Als 15 anys es trasllada a Moscou i ingressa a l’Acadèmia Estatal de Música FRYDERYK CHOPIN, on tindrà com a professora la cèlebre pianista Eliso Virsaladze, Artista Honorífica de la Federació Russa i la de República de Geòrgia.
Estudiant en el Conservatori Estatal Tchaikovsky es dedica amb molta energia i
entusiasme a la música de cambra. L’any 2006 guanya el 1r premi en el Concurs
Internacional de Joves Intèrprets de Barletta (Itàlia), formant duo de violoncel i piano
amb el seu germà. En el mateix concurs obté el 1r premi en la categoria de solista.
Paral•lelament, continua perfeccionant la seva tècnica pianística als EEUU, on cada estiu rep classes de mestres de piano de prestigi mundial. Participa com a solista, i formant part de diverses agrupacions de música de cambra, en concerts i festivals internacionals com el Summer Festival en Southborough (prop de Boston).

Ha realitzat vàries gravacions en directe, entre les quales destaca la Sonata per a
violoncel i piano de Cesar Franck, interpretada amb Sergey Antonov, galardonat amb el Primer Premi en el Concurs Internacional Tchaikovsky, efectuada durant el mes de juliol de 2009 als EE.UU.
En el 2011 interpreta una sèrie de concerts d’obres de Lizst en conmemoració del segon centenari del seu naixement, i també prepara un programa del compositor espanyol Antón García Abril, en el concurs del qual guanya el 2n premi a Terol.
Des del 2012 continua la seva educació en el Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona amb el professor Stanislav Pochekin. Segueix actuant amb èxit a diferentes sales de Barcelona. L’any 2013 participa en una companyia audiovisual de FESOCE (Federación Española de Sordoseguera) com a actor i pianista. Recentement ha tocat una sèrie de concerts juntament amb la violinista Ala Voronkova.
En març 2015 va guanyar el concurs internacional d'Antón García Abril.

Temporada de concerts 'MÚSICA D'ARA' de l'ACC - ZOCO DÚO
ZOCO DÚO
Laura Karney - oboe/ corn anglés
Jacob Cordover - guitarra

Descente en rappel Cristina Vilallonga
per a Oboè i Guitarra

Petita Suite Jordi Parramon
i. Preludi
ii. Ricercare
iii. Corranda
per a Oboè i Guitarra

Quatre peces Naïf Jordi Codina
i. Nina de drap
ii. Bressol
iii. Somni
iv. Vals
versió per a Oboè i Guitarra

Soliloquio Op. 84 Marcel Olm
per a guitarra

Desacord Maria Rosas Ribas
per a guitarra

Vidalita agridulce Eduardo Diago
Un poco rumbeando
per a Oboè/ Corn anglés i Guitarra

Milonga n. 5 Fernando Carlos Tavolaro
per a Corn anglés i Guitarra arr. Cordover-Karney

----------------------------------------------------------------------------------
Zoco Dúo
Jacob Cordover, guitarra & Laura Karney oboe y corno inglés

Zoco Dúo es un dúo formado por el australiano Jacob Cordover (guitarra) y la norteamericana Laura Karney (oboe/ corno inglés). Zoco Dúo ha presentado conciertos en Canadá, Estados Unidos, China, Australia, Inglaterra, Alemania, Francia, Italia y España, incluyendo actuaciones en el Leicester Festival (Inglaterra), 1o Festival Internazionale del Coros (Italia), el Festival de Musique Classique (Francia), Strings-139 Festival (China) y Music by the Sea at Bamfield, (Canadá).
La palabra ´zoco´ viene del árabe y significa un lugar donde se mezclan distintos imágenes, sonidos, olores y sabores exóticos. Es en esta esencia que el oboe y la guitarra combinan y fusionan los sonidos individuales. Se convierte así en una mezcla de estilos musicales. Desde el barroco al romántico, del clásico al contemporáneo, de Europa a las Américas, el Zoco Dúo crea una experiencia llena de sonidos exóticos, de texturas musicales y de un ambiente propio.
Los dos componentes de Zoco Dúo se encontraron mientras hicieron residencias en el Banff Centre for the Arts en Canadá. Intrigados y sorprendidos por la belleza creada de los sonidos de sus instrumentos al sumarse, Cordover y Karney decidieron formar un dúo. Pero, debido a la escasez del repertorio originalmente escrito para esta combinación de instrumentos, Zoco Dúo empezó a agregar composiciones en Banff, y desde entonces han descubierto abundantes obras que se adaptan a los instrumentos de manera perfecta. Puesto que escaseaba esta colección desde su origen para estos instrumentos, muchos de los arreglos han sido hechos por el mismo dúo, y su variedad de repertorio ahora incluye: sonatas barrocas, arias clásicas, Lieder románticos, tangos argentinos y obras contemporáneas que están escribiendo especialmente para el dúo.
Recientemente Zoco Dúo ha colaborado con el especialista Maestro Carlo Barone en la práctica históricamente informada, del funcionamiento de la música del siglo XIX. En sus conciertos han mostrado este repertorio y nos han deleitado con instrumentos de la época. El público ha vuelto a descubrir la emoción y el melodrama de la música inspirada por la ópera italiana.
Aparte de los estudios de Mr Cordover con el renombrado concertista y profesor Timothy Kain del Australian National University, ha completado estudios de posgrado en la Escola Superior de Música de Catalunya y la Escola Luthier en Barcelona. Los cimientos de la carrera artística de Ms Karney los encontramos en sus estudios de grado y posgrado en oboe en la Eastman School of Music de Rochester (Nueva York) y la Hochschule für Musik de Trossingen (Alemania), bajo el tutelaje de los oboístas de renombre internacional Richard Killmer y Nicholas Daniel.
Para celebrar el décimo aniversario de formación de su dúo, Zoco Dúo grabó Historias, su primer disco, en 2014. El disco muestra la gama de posibilidades con la combinación de instrumentos. Desde canciones españolas, el virtuosismo de la ópera italiana y obras ligeras de Francia hasta el fuego del tango argentino. El disco ha sido retransmitido por la radio en Australia, Estados Unidos y Taiwán.
ACC/FAIC
ACC/FAIC
octubre 2017
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.