Oriol
Graus Ribas
Oriol, Graus Ribas
Currículum
Neix a Barcelona l’any 1957. Estudià composició amb Gabriel Brncic, informàtica musical amb Lluís Callejo. Ha assistit a cursos impartits per Luigi Nono, Dieter Schneabel, Josep Mª Mestres-Quadreny i Andrés Lewin-Richter. Membre fundador de L’AMEE i entre 1997-2000 vicepresident de l’Associacio Catalana de Compositors

Ha rebut premis en: 'I Concurso Musicians' Accord'. 'VI Tribuna de Jóvenes Compositores', 'INFART 90', 'IX Premi de Composició Ciutat d'Alcoi per a Música de Cambra'.'V Premio de Composición Andrés Gaos', 'IV Concurso Internacional de Música Electroacústica' SGAE. Seleccionat en 'El laboratorio del espacio 2010 ' LIEM-CDMC, sistema multidifusió de 30 altaveus

Entre 1985 i 1989 realitzà una sèrie de concerts multimèdia amb imatges i raigs laser. Interessat en aplicar a la música instrumental certes tècniques compositives pròpies de la música electrònica, estrenà: l'any 1999 'Stella Fugacis', estrenada per la 'Orquesta de la RTVE', dirigida per Enrique García Asensio i l'any 2003 'Deseo y Esperanza', obra guanyadora del 'V Premio de Composición Andrés Gaos', estrenada per la 'Orquestra Simfònica de Galícia' dirigida per Muhai Tang.

L’any 1992 va rebre encàrrecs del CDMC i de la Fundació Phonos per la creació d’obres amb instruments acústics manipulats electrònicament. L' any 2003 va rebre un encàrrec del CDMC i de RNE per la composició d'un obra radiofònica que va ser seleccionada per a representar a RNE en el Festival Radiofònic 'Ars Sonora'.

L'any 2007 dissenyà'Camins d’aigua', paisatge sonor integrat en un projecte urbanístic de l' arquitecte Sergi López Grado. L' any 2008 participà en el projecte de Ribermúsica 'Veus a la vora de l' aigua' amb Arianna Savall i David. Escamilla.

L' any 2009 fou el director de concert muntimèdia 'Encontres' Música electroacústica-vídeo-dansa amb la participació de Juanma Leiva i Ariadna Estalella.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.