Mercè
Torrents Turmo
Currículum
Nascuda a Barcelona, filla del notable violoncel·lista i promotor musical català Joan Torrents Maymir. Estudià la carrera de piano al Conservatori del Liceu amb el mestre Pere Valiribera, i obtingué les máximes qualificacions. Autodidacta en composició, rebé el mestratge de Cristòfor Taltabull. Per la seva obra ha obtingut la felicitació dels mestres E. Toldrà, R. Lamotte de Grignon, J. Zamacois i més tard de J. Guinjoan.
Compon per a piano, grup instrumental, orquestra de cambra, trio, cobla, cor mixt, veus solistes i també ha musicat poemes de poetes catalans, com J. Carner, S. Espriu, Pere Quart, J. V. Foix i Miquel Martí i Pol. També ha treballat en l'obra de la jove poetessa Mercè Corretja, musicant Darrere el silenci, Ombra de foc, Sensivitat i Màgiques aurores.
Ha fet diversos recitals de divulgació de pianística, entre els quals destaquen Expressió de captiveri i Suite mediterrànies, entre d'altres. És la compositora que més ha musicat l'obra de Salvador Espriu, dit pel mateix poeta, del qual també rebé les felicitacions. Escrigué el Llibre de Sinera en forma d'oratori l'any 1968, estrenat el 1981 en la Capella de Santa Àgata de Barcelona. També musicà el llibre Final del Laberint en cants espirituals (inèdit), Pell de brau estrenat al Teatre Principal de Mallorca (1983) i altres poemes sols. Participà en el Congrés Internacional de Lletres Romàniques de la Universitat de Montpeller l'any 1970, i el 1974, en el marc del Palau de la Música Catalana, a la Festa de Maig de les Lletres Catalanes. El 1984 estrena I'Himne de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), al Palau dels Esports de Barcelona (compost per a cor i cobla). El 1986 estrena el Ballet valencià al Centre Cultural de la Caixa de Terrassa, en el marc dels actes del Mil·lenari de Catalunya, amb què obtingué el reconeixement internacional. Des de 1988 forma part de l'Associació Catalana de Compositors participant en totes les mostres de música contemporània de dita associació conegudes com avui música. Participa en totes les audicions de nous repertoris Segle XXI de ed. Clivis, ed. Boileau i joventuts musicals. D'altra banda estrena Retaule d'Olesa (ballet) per a cobla al Teatre de la passió d'Olesa el 2003. També participa en el cicle de concerts de Mujeres en la música.

En la seva discografia destaquen: Núria Feliu canta Salvador Espriu (1969); col·laboració en el disc d'Anton Carrera (1971); Ramats d'estrelles, (1986), Ombra de foc (1988) i el CD Estimats poetes (1995). En el quart CD de l'ACC hi participa amb dues obres (2004).
Han interpretat la seva obra els cantants Mercè Biblioni, Francesca Callao, Assumpta Serra, Anna Ricci, M. Àngels Sarroca, Núria Feliu, Dolors Lafitte, Marina Rossell, Núria Batlle, Dolors Martí i Celdoni Fonoll.

Últims Cds:
2015- ORATORI DEL LLIBRE DE SINERA SalvadorEspriu/Mercè Torrents
2015- MEDITERRÀNIES Nexus piano interpreta: Mercè Torrents

VENDA dels últims Cds per internet o a les botigues:
Casa Beethoven:
http://casabeethoven.com/ca/products?f%5B0%5D=field_formato%3A22

LLibreria Alexandria (Sant Cugat del Vallès):
http://www.alexandriallibres.com/contactar

PARTITURES per comprar o descarregar:

CLIVIS EDICIONS:

Catàleg de quaderns per autors: http://www.clivis-music.com/cataleg/catautors2012/marcautors.htm

VENDA:http://www.clivis.cat/ca/cercar?search_query=merce+torrents&submit_search=&orderby=name&orderway=asc&orderway=asc

TUTTOMUSIk:
http://www.tuttomusik.com/en/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=merce+torrents&submit_search=

DINSIC
http://www.dinsic.com/ca/autor/merce_torrents

SHEETMUSIC PLUS
http://www.sheetmusicplus.com/search?Ntt=merc%C3%A8+torrents&Ns=default&recsPerPage=50&
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.