Albert
De La Fuente Morató
Albert, De La Fuente Morató
Petita biografia
Albert de la Fuente i Morató (*1989 ) és un compositor afincat a Barcelona. De la Fuente es va criar en una família sense cap mena de tradició musical a Vilafranca del Penedès, i seva formació musical es redueix a classes de piano amb Assumpta Breda dels 16 als 18 anys.

Als 19 anys començà a estudiar harmonia i composició per compte propi, esdevenint un compositor completament autodidacta. Actualment, de la Fuente compagina la seva vocació de compositor amb la de consultor en enginyeria mecànica i amb la de professor a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La seva música ha estat caracteritzada per un maridatge d’estructures eminentment clàssiques amb estètiques pròpies del segles XX i XXI, manllevant indistintament de l’art acadèmic i popular. A l’igual que la música de Schumann, la seva obra presenta dues facetes contradictòries; una és frenètica, estrident, inquieta i sarcàstica; mentre que l’altre és reflexiva, melòdica, i fins i tot a vegades fugaçment sentimental.

La seves obres s’han interpretat al Palau de la Música Catalana, al Conservatori de Kíev, i en concerts organitzats per l’Orquestra de la UPC i pel Cor Albada. El seu canal de Youtube compta amb més de 2.200 subscriptors.

El novembre de 2020, unes peces seves van guanyar el primer premi del Concurs de Composició dels Cors de Joves de Catalunya en totes tres modalitats.
Contacte
Pot posar-se en contacte amb el compositor a través dels mitjans següents :
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.