Agenda
07/10/2016
METAMORFOSI de PAGANINI
Divendres
7
octubre
21.30h
Lloc : espai L'Amistat (St. Antoni 60 - Premià de Mar)
temporada de concerts

'MÚSICA d'ARA - 2016'
ACC - Associació Catalana de Compositors

​------------------------------------------------------------------

METAMORFOSIS DE PAGANINI

7 octubre - 21,30h.

sala ESPAI L'AMISTAT
St. Antoni 60, Premià de Mar |


PROGRAMA

Presentació d’Albert Torrens

· capriccio n. 23 N. Paganini- R. Schumann

· capriccio n. 16 N. Paganini- R. Schumann

· Sopra Paganini Andrés Lewin- Richter

· capricci n. 4
(de 4 Capricci) Jordi Cervelló

· capriccio n. 2 N. Paganini- R. Schumann

· capriccio n. 9 N. Paganini- R. Schumann

· Léal Souvenir Víctor Estapé

· Paganini en fuga Carles Guinovart i Rubiella

· capriccio n. 13 N. Paganini-F. Kreisler

· capriccio n. 20 N. Paganini-F. Kreisler

· Capricho Fantasía

'Un sueño de Paganini' Domènec González de la Rubia

· capriccio n. 24 N. Paganini

-------------------------------------------------------------------------------------------
ALA VORONKOVA - violí

Ala Voronkova, nascuda a Kiev, és hereva d’una tradició musical que combina precisió tècnica, musicalitat i oïda absoluta. Guanyadora de varis concursos internacionals.

Va fer una carrera de nena prodigi. Es va graduar en el Conservatori Chaikovsky de Moscou amb el mític Yuri Yankelevich, completant més tard el seu doctorat al Instituto Gniesini amb Nelly Shkolnikova.

Fou convidada a tocar a la Orquestra del Teatre Bolshoi, també va formar part de la Orquestra de Cambra i del Ensemble de Violinistes del teatre moscovita, a més de fundar el Trio del Bolshoi i el Quartet Bolshoi; més tard tocà como a solista de la Filharmònica de Moscou.

Un cop establerta en Barcelona, ha treballat como a solista i concertino associada de la Orquestra Simfònica de Barcelona i como a concertino convidada de la Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.
El seu salt a Europa, el 1991, va acabar consolidant una de las carreres més rellevants gràcies a la passió que posa a les seves actuacions, al lirisme del seu fraseig i a aquell virtuosisme que la identifica como intèrpret d’excepció, en una barreja perfecta de talent i de legítima hereva d’una de les escoles de violí de referència.

Reconeguda como eminència en el repertori rus, els seus interessos musicals la han portat a experimentar en d’altres estètiques interpretant i enregistrant, per exemple, l’obra completa per a violí de Xavier Montsalvatge o Cristobal Halffter. A més ha fet molts enregistraments, entre els que destaquen X. Turull, E. Granados, J. Rodrigo, E. Pomar, S. Brotons o la integral de sonates per a violí i piano de Pavel Juon, disc de música russa Meditació i un DVD amb els 24 Caprichos de N. Paganini. En el seu ampli catàleg de gravacions comercials destaca el dedicat als quartets de corda d’Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona. Recentment
enregistrà el CD Salut d’amour amb el pianista G. Voronkov y Aires gitanos amb el guitarrista S. Vicente. Alguns compositors li han dedicat obres, que ella mateixa ha estrenat: Tapices y Disparates de Tomás Marco, Concert per a violí i orquestra Kiev de Xavier Benguerel, Secrets Compartits, Solo per a Ala i Concert per a violí i orquestra de Moisés Bertran. Sonata para violín y piano i Tiento Trágico de García Morante.
-------------------------------------------------------------------------------------------
GUERASSIM VORONKOV
ascut a Moscou, començà, de nen, la seva formació musical en violí i piano. Acabà els estudis de violí, direcció d’orquestra i òpera amb matrícula de honor en el Conservatori Chaikovsky de Moscou. Entre 1981 i 1990 tocà a l’orquestra del teatre Bolshoi on fundà, el 1988, la Orquestra de Càmera del Bolshoi. El 1989 fou anomenat director de la simfònica del col·legi del conservatori Chaikovsky de Moscou (premi Karajan de Berlín), amb la que realitzà concerts i enregistraments a Rússia, Àustria i França. També col·laborà amb diverses orquestres de la antiga Unió Soviètica.

El 1991 es traslladà a Barcelona i des d’aleshores ha desenvolupat una continua labor como a director i promotor, en la que cal destacar la fundació de la orquestra Camerata Mediterrània
(1993) amb la que feu nombrosos concerts a Espanya, a més d’enregistraments tant de discs como per a la radio. El mestre Voronkov fou professor i director de la orquestra del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, director titular de la orquestra simfònica Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i director musical assistent del coliseu barceloní.

El mestre Voronkov ha actuat a les sales més prestigioses d’Europa com el Konzerthaus de Viena, Théâtre des Champs-Elysées de Paris, Concertgebouw de Amsterdam o Royal Hall de Londres dirigint orquestres como Czech National Symphony Orchestra, Aalborg Symphony Orchestra, Nuevo Mundo Orchestra, Bohuslav Martinu Orchuestra, Russian Philarmonia Orchestra, RTÉ Concert Orchestra de Irlanda, Estonian Nacional Orquesta, Orquesta Simfónica del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Castilla y Leon, Sinfónica de Baleares, Orquesta Nacional de Líbano, Royal Philharmonic Orchestra de Londres, entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes del nivell internacional como M. Caballé, Plàcido Domingo, Rolando Villazón, Piotr Beczala, Elena Obraszova, entre d’altres.

Com a solista ha realitzat enregistraments como violinista (Quarteto Glinka) i com a pianista (Dúo Voronkov). Es notable la seva faceta de compositor destacant la composició del final de l’òpera Khovanshchina de M. Mussorgsky estrenada en el Gran Teatre del Liceu el 2007, música per a las películas mudes El maquinista de la General (2013) i El niño (2014) o música para la celebració de la copa de Champions del FC Barcelona. Actualment combina la feina de director amb les classes de màster en direcció d’orquestra a la Universidad Nacional de Colombia.
Programa de Má
(187 kb)
maig 2017
Dl
Dm
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Data amb esdeveniment de la ACC.
Data amb esdeveniment de Soci
Fes clic per veure'n el contingut
Associació Catalana de Compositors
Pg. Colom 6 · Espai IV
08002 · Barcelona

2009 © Associació Catalana de Compositors.